Ieri, 18 iunie a.c., în jurul orei 4.00, un poliţist de frontieră care îşi desfăşura activitatea la control acces în P.T.F. Siret a observat două persoane care se deplasau dinspre frontieră spre interiorul ţării pe lângă punctul de trecere, transportând mai multe bagaje voluminoase.

Imediat, o echipă operativă a procedat la interceptarea persoanelor în cauză, reuşindu-se reţinerea şi identificarea cetăţenilor ucraineni M. Mikola, în vârstă de 26 de ani şi O. Andrii de 21 de ani.

Persoanele şi bagajele cu ţigări au fost transportate la sediul poliţiei de frontieră unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 1.224 pachete de ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Totodată, au fost anunţate autorităţile de frontieră ale statului vecin pentru cercetarea în comun a evenimentului de frontieră.

La cercetări, persoanele în cauză au declarat că au încercat să evite controlul de frontieră deoarece aveau în bagaje ţigări peste plafonul vamal admis.

Poliţiştii de frontieră le-au întocmit celor doi tineri acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar întreaga cantitate de ţigări în valoare de 12.250 lei a fost ridicată în vederea confiscării.

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei, pe timpul unei misiuni specifice, în zona de responsabilitate, au mai descoperit, în apropierea frontierei de stat, abandonate în vegetaţie, 5.540 pachete ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 48.800 lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscării.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet