În municipiul Baia Mare, poliţiştii Biroului Rutier au acţionat, între orele 07.00 – 21.00, în zona trecerilor pentru pietoni pentru a verifica dacă şoferii respectă normele legale prevăzute în O.U.G. 195 din 2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Astfel, ei au controlat 29 de autoturisme ce se deplasau pe principalele artere de circulaţie şi pentru abaterile constatate au aplicat 32 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 8500 de lei.

De asemenea, ei au reţinut 12 permise de conducere, dintre care şapte pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi cinci pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului.

La Sighetu Marmaţiei, poliţiştii au acţionat în târgul ce se organizează lunar precum şi în zonele adiacente acestuia, pentru protejarea populaţiei împotriva unor activităţilor de comerţ ilicit. Ei au controlat 33 de persoane fizice şi juridice şi au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de aproape 7000 de lei. Totodată, poliţiştii au confiscat bunuri estimate la valoarea de 300 de lei şi au pus în aplicare şase mandate de aducere.

La Borşa, poliţiştii au acţionat împreună cu reprezentanţi ai Registrului Auto Român Maramureş. Ei au controlat autovehiculele aflate în trafic pentru a constata dacă acestea îndeplinesc condiţiile tehnice prevăzute de lege pentru a circula pe drumurile publice. Participanţii la acţiune au aplicat 14 sancţiuni în valoare de 3500 de lei şi au retras trei certificate de înmatriculare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și