„Vrem să facem controale din timp”

Vasile Pop, director adjunct al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Maramureş, a declarat că inspectorii vor verifica condiţiile de igienă în care funcţionează unităţile de alimentaţie publică, pizzeriile, cantinele, unităţile tip catering, cofetăriile, patiseriile, laboratoarele de cofetărie şi patiserie, pensiunile turistice, unităţile de tip hipermarket, supermarket şi magazinele alimentare, precum şi respectarea cerinţelor generale de igienă a alimentelor, respectarea cerinţelor pentru înregistrarea sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor a unităţilor de vânzare cu amănuntul (unităţile de vânzare cu amănuntul trebuie să desfăşoare numai acele activităţi pentru care deţin documente de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor eliberate de către DSVSA).

„Da, vom începe controalele în zonele de agrement din judeţ. Noi am cerut Instituţiei Prefectului şi primăriilor să ne pună la dispoziţie programul evenimentelor culturale unde avem şi activităţi de alimentaţie publică. Vrem să fim cu un pas înainte. Vom verifica condiţiile de depozitare a alimentelor, de procesare a lor, sunt verificări care se fac pentru a nu ne trezi cu surprize.

Vom sta de vorbă cu administratorii pentru a vedea condiţiile de depozitare, cum sunt preparate produsele, condiţiile din bucătării. Vrem să facem controale din timp, pentru că apoi se aglomerează staţiunile”, a spus Vasile Pop.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet