├Än total au fost verificate 1643 dosare (595-Venit Minim Garantat, 586-Aloca╚Ťie de sus╚Ťinere a Familiei, 462-Ajutoare de ├Änc─âlzire), fiind identificate 850 CNP-uri cu nereguli (529-VMG ┼či 321-ASF).

Inspectorii sociali au dispus 1827 m─âsuri (1331-VMG ┼či 496-ASF) ┼či au aplicat 13 sanc┼úiuni contraven┼úionale (5 avertismente scrise-VMG ┼či 8 amenzi ├«n cuantum de 1000 lei/fiecare (4 amenzi-VMG ┼či 4 amenzi-ASF).

ÔÇ×Controlul beneficiarilor ├«ncadra╚Ťi ├«ntr-un grad de handicap care nu au fost reevalua╚Ťi ├«n perioada 2000-2001, ├«n conformitate cu OUG 102/1999, art. 59, s-a realizat prin control tematic ╚Öi a constat ├«n identificarea persoanelor cu dizabilit─â╚Ťi ├«ncadrate ├«n grad ╚Öi tip de handicap ├«nainte de anul 2000, a c─âror situa╚Ťie nu a fost reevaluat─â conform prevederilor OUG nr. 102/1999, ├«n vederea acord─ârii drepturilor cu respectarea prevederilor legale, respectiv dispunerea m─âsurilor de remediere ╚Öi monitorizarea acestora precum ╚Öi aplicarea sanc╚Ťiunilor pentru nerespectarea cadrului legal.

Aceast─â misiune de inspec╚Ťie continu─â ╚Öirul controalelor din anul precedent, ├«n domeniul dizabilit─â╚Ťii, de construire a profilului de risc al beneficiarilor ├«ncadra╚Ťi ├«ntr-un grad de handicap ╚Öi totodat─â control bazat pe profilul de risc al acestoraÔÇŁ, se arat─â ├«n raportul AJPIS Maramure╚Ö.

Au fost solicitate de c─âtre echipa de inspectori 67 dosare, ├«n vederea verific─ârii, conform metodologiei de control: ÔÇ×N-au putut fi puse la dispozi┼úia inspectorilor dec├ót un num─âr de 61 dosare, despre restul de 6, reprezentan┼úii DGASPC MM, neav├ónd cuno┼čtin┼ú─â de loca┼úiile arhivelor ├«n care acestea s-ar g─âsiÔÇŁ.

Ca o deficien╚Ť─â major─â, AJPIS men╚Ťioneaz─â nereevaluarea cazurilor vechi, chiar dac─â la momentul acord─ârii gradului ╚Öi tip de handicap termenul de valabilitate al certificatului era permanent.

Pentru un număr de 59 de beneficiari s-a dispus măsura reevaluării, la data de 31.12.2018 această măsură fiind îndeplinită.

Nu au stabilite debite ╚Öi nici nu au fost aplicate sanc╚Ťiuni. ├Än niciuna din situa╚Ťii nu a fost necesar─â sesizarea organelor de urm─ârire penal─â.

Citește și

loading...