Referitor la securitatea și sănătatea în muncă, inspectorii de la ITM au controlat 121 de agenți economici, la care au depistat 156 de nereguli. În consecință, 106 angajatori au fost sancționați, aplicându-se un număr total de 149 de avertismente și șapte amenzi.

Printre deficiențele depistate în urma verificărilor sunt instalațiile electrice deficitare (prize ce prezentau risc de electrocutare), instruire deficitară sau incompletă etc. Totalul amenzilor aplicate de inspectori pe partea de securitate a muncii se ridică la suma de 45.000 lei.În ceea ce privește sectorul relațiilor în muncă, acțiunea de control a ITM a vizat 142 de angajatori, dintre care 29 au fost sancționați. S-au aplicat 38 de sancțiuni, dintre care una pentru muncă la negru.

Majoritatea angajatorilor nu au respectat dispozițiile legale privind munca de noapte, cea suplimentară sau repaosul, în timp ce la alții s-au descoperit registre revisal completate cu date eronate. Cuantumul amenzilor aplicate a fost de 50.100 lei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet