Cifra reprezintă aproxiamtiv 1% din numărul total de contribuabili, persoane fizice şi juridice aflate în baza de date a Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Maramureş. În urma acestor controale şi a neregulilor semnalate, în conturile Direcţiei Judeţene a Finanţelor Maramureş au intrat aproape 56 de milioane de lei.

„În urma acestor acţiuni a fost atrasă la Bugetul de Stat suma de 55.664 de lei. Suma rezultă din diferenţa faţă de ce aveau agenţii economici în evidenţe, din majorări de întârziere şi amenzi aplicate dar ponderea acestora este foarte mică”, a declarat Georgeta Timiş, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Maramureş.

Chiar dacă a trecut o bună perioadă de timp de la efectuarea acestor controale, doar un mic procent din suma impusă a fost deja achitată de către agenţii economici la ghişeele instituţiei.

Finanţiştii pun diferenţele din registrele contabile ale firmelor şi calculele făcute de economiştii de profesie de la Administraţia Finanţelor Publice Maramureş pe seama modificărilor constante din domeniu.

„Este greu să te pronunţi dacă este sau nu evaziune. Organele de control sunt cele care ar trebui să se pronunţe în astfel de cazuri”, a mai spus Timiş.
Astfel de controale au loc trimestrial iar societăţile controlate sunt verificate prin sondaj, ordinea aleasă fiind aleatorie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet