Lucrurile mergeau bine până când nenorocirea s-a abătut asupra lor. La un moment dat, băiatul a început să se comporte ciudat. Era închis în sine și nu mai comunica cu mama lui. Încercând să afle ce s-a întâmplat, Maria s-a lovit de un zid de tăcere. Fiind un elev cu rezultate foarte bune la învățătură era apreciat de diriginta lui. Aceasta, observând și ea schimbarea majoră survenită în comportamentul băiatului, a stat de vorbă cu el. În cele din urmă, băiatul i s-a confesat. Diriginta a luat legătura cu Maria și i-a spus ce a aflat.

“Am rămas șocată. Nu-mi venea să cred ce mi se spunea. În urmă cu trei ani, fiul meu a fost abuzat sexual de un vecin. Copilul avea nici 11 ani împliniți, iar agresorul 15. Acesta l-a demenit la el acasă pe motivul să-i arate ce jocuri electronice are. Odată intrat în apartament, agresorul l-a abuzat sexual. Abuzurile au continuat timp de peste trei ani. Fiul meu a fost amenințat cu moartea dacă va spune ceva cuiva. Agresorul este cunoscut ca o persoană violentă în cartier. Am crezut că pică cerul peste mine”, a spus, cu lacrimi în ochi, Maria.

După mărturisirea celor întâmplate, băiatul a picat într-o depresie severă. Au urmat îndelungi ședințe de consiliere, dar care nu au dat rezultate. Situația agravându-se, băiatul a fost internat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj-Napoca, Clinica de Psihiatrie Pediatrică. A urmat un tratament îndelungat în urma căruia starea de sănătate a băiatului s-a îmbunătățit, dar sechelele produse în urma acestui nefericit evenimet se vor vindeca foarte greu.

După aflarea cruntului adevăr, Maria s-a adresat organelor competente pentru ca agresorul să fie tras la răspundere. Din păcate, datorită trecerii unui interval de timp mare de la cele întâmplate, demersul mamei a fost respins de organele competente și s-a dat soluția de clasare a cauzei.

„Sunt foarte revoltată de modul în care oamenii legii au înțeles să trateze acest caz. Copilul meu va rămâne cu sechele pe toată viața. Îmi venea să merg și să-l omor pe agresor pentru ceea ce i-a făcut băiatului meu. Oare dacă ar fi fost copilul oamenilor legii tot așa s-ar fi comportat? Nu o să am liniște până când agresorul nu va da seamă pentru ceea ce a făcut. Nu aș dori nimănui să treacă prin așa ceva”, a spus, indignată, Maria.

Băiatul depune în continuare eforturi pentru a uita prin ce a trecut. Periodic, merge la consiliere psihologică. Are în continuare rezultate excepționale la învățătură. Poate, odată cu trecerea timpului, trauma suferită se va estompa și va putea avea o viață normală. Poate și oamenii legii vor trata într-un alt mod asemenea cazuri și îi vor trage la răspundere pe cei care se dedau la asemenea isprăvi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet