Din primele informații, apelul la 112 a fost dat în jurul orei 12.00.

Câinele din rasa Presa Canario se afla în țarc în momentul în care bunica micuțului s-a dus să îl hrănească. Copilul s-ar fi strecurat, însă, printre picioarele femeii, moment în care animalul a sărit la minor și l-a mușcat de cap.

În cauză polițiștii, sub coordonarea procurorilor, au deschis o anchetă.

Copilul mușcat de câine a murit la spital, în Mangalia
Din păcate, leziunile suferite de copil au fost foarte grave. Micuțul a fost transportat la spital, însă medicii nu l-au mai putut salva, fiind declarat decesul.

Comportamentul câinelui Presa Canario

În ciuda aspectului său amenințător, Presa Canario nu este un câine agresiv – la fel ca multe alte rase ce au un aspect impunător. El are un caracter puternic și se numără printre rasele dominante. Stăpânul său trebuie să aibă grijă să îl învețe pe câine de mic să asculte de oameni și nu invers.

Contactul timpuriu cu alți oameni și animale îl ajută să îi țină sub control caracterul ce poate deveni dificil. Dacă nu are parte de socializare încă de la o vârstă fragedă, va putea ajunge să se comporte rezervat până la ușor agresiv față de oameni și animale, fără însă a avea reacții de agresivitate amenințătoare, scrie working-dog.com. El nu se va opri din a lătra străinii până ce nu va veni stăpânul său și câinele poate fi sigur că nu există vreun pericol. Mai mult, este foarte greu până la imposibil să intimidezi acest câine. Nu se recomandă a fi lăsat singur în compania copiilor, deoarece puterea animalului în combinație cu nepriceperea copiilor poate duce ușor la răniri nedorite.

Un caz asemănător s-a pentrecut în cartierul sighetean Iapa în anul 2017, când un un Amstaff aparţinând unchiului copilului, s-a repezit la gâtul copilului.

Vezi mai multe detalii:
SIGHET: ÎNFIORĂTOR - Copil de patru ani, ucis de un câine în cartierul sighetean Iapa. Animalul l-a ucis pe loc şi l-a târât câţiva metri

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și