Cel care i-a curmat viața este un tânăr de 18 ani. Marian Narcis Covaci a fost arestat preventiv și trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de omor.

Crima odioasă a avut loc în cătunul Țîmpoci, comuna suceveană Păltinoasa. Aici trăiește o comunitate de romi. Cum nivelul de educație este scăzut, violențele sunt la ordinea zilei, susțin anchetatorii, citați de Monitorul de Suceava.

Din cercetările procurorilor rezultă că tânărul, în vârstă de 18 ani, a mers cu mai mulți prieteni la un birt din Gura Humorului, unde a băut alcool în cantități mari. Târziu în noapte, s-a întors acasă și s-a întâlnit cu fratele său mai mic. Băiatul de 14 ani era însoțit de un vecin, în vârstă de 12 ani.

Marian Narcis Covac le-a spus celor doi băieți să intre în casă pentru a bea cu el. Acolo, copilul de 12 ani a băut dintr-o sticlă aproape 100 de mililitri de pălincă, o cantitate uriașă pentru vârsta lui.

Atunci, băiatul ar fi vrut să plece acasă, însă nu a fost lăsat. „Conştient că vârsta, precum şi tăria băuturii îl vor împiedica să ajungă înapoi acasă, victima i-a comunicat inculpatului că nu poate continua să mai bea cu el”, se arată în rechizitoriul de trimitere în judecată.

Copilul a fost omorât, după ce a fost sugrumat cu șireturile

Extrem de agresiv și amețit de alcool, tânărul l-a lovit cu bestialitate pe băiețel, după ce și-a adus aminte că i-ar fi bătut sora.

„După plecarea martorului (aproximativ 03:00), victima a ieşit din casa inculpatului cu intenţia de a se deplasa spre domiciliu. Inculpatul s-a deplasat după victimă şi a continuat să exercite acte de violenţă asupra victimei – a lovit-o cu palmele şi picioarele, a lovit-o cu o piatră în cap, a fugit după victimă când aceasta s-a îndepărtat în fugă de el, a prins-o, a trântit-o pe sol, a imobilizat-o, a continuat să-i aplice lovituri cu pumnii în diverse zone anatomice, i-a aplicat o nouă lovitură cu piatra în zona cranio-cerebrală, după care a luat un şiret de la pantoful victimei şi cu acesta a sugrumat-o”, arată procurorii.

După crimă, tânărul l-a târât pe copil într-un tufiş și l-a abandonat printre arbuşti. Trupul fără viață a fost descoperit abia pe 1 august de polițiști.

Conform medicilor legiști, copilul a avut parte de-o moarte violentă, după ce a fost asfixiat. La momentul decesului, victima prezenta o alcoolemie de 2,10 la mie în sânge, se arată în raportul medico-legal.

Tânărul a fost arestat și va fi judecat pentru omor. Procesul său va începe la Tribunalul Suceava.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și