Niciuna dintre rachetele lansate de la baza nord-coreeană Kittaeryong nu a reprezentat o amenințare pentru Statele Unite sau pentru teritoriul american Guam, din Oceanul Pacific, a precizat un purtător de cuvânt al Comandamentului armatei americane din Pacific.

„Prima și a treia rachetă au explodat aproape instantaneu”, a adăugat purtătorul de cuvânt, subliniind că cele trei tiruri au fost efectuate într-un interval de 30 de minute.

Potrivit Ministerului Apărării de la Seul, tirurile au început sâmbătă la ora locală 06:49 (0:49, ora României), iar proiectilele au parcurs aproximativ 250 de kilometri.

Aceste teste au loc în pline manevre militare între forțele americane și sud-coreene.

Testele cu rachete sau alte proiectile efectuate de regimul de la Phenian, în special cu rachete balistice intercontinentale, sunt răspunsul tradițional al Coreei de Nord la manevrele militare anuale ale forțelor sud-coreene și americane.

În prezent, zeci de mii de soldați și personal militar din cele două țări iau parte la aceste manevre, în cadrul exercițiului denumit Ulchi Freedom Guardian. Manevrele, bazate în special pe simulări computerizate, durează două săptămâni și au început luni.

Cei doi aliați prezintă aceste manevre drept defensive, dar în opinia Phenianului ele sunt o repetiție provocatoare pentru invadarea teritoriului său. În fiecare an, Coreea de Nord amenință cu represalii militare „nemiloase”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și