"Seria de teste recente cur arme strategice arată că nu suntem departe de lansarea pentru testare a unei rachete balistice intercontinentale", scria într-un editorial al publicației oficiale a Comitetului Central al Partidului Muncitorilor din Coreea de Nord. "Marele succes al lansării pentru testare a unei rachete balistice intercontinentale, pe care suntem siguri că îl vom realiza, va marca un moment istoric de răscruce în eșecul politicii ostile a SUA față de noi. Din punct de vedere istoric, SUA nu au îndrăznit niciodată să înceapă un război cu o țară care are arme nucleare sau rachete balistice intercontinentale", explică ziarul. Editorialul avertizează că Phenianul deține tehnologia care îi permite să lovească teritoriul continental al Statelor Unite cu o rachetă nucleară.

Articolul indică progrese recente în tehnologia nord-coreeană a rachetelor, după ce președintele Kim Jong-un a anunțat, în mesajul său anual, pe 1 ianuarie, că s-a ajuns în ultima fază a construcției unei rachete intercontinentale.

Joi, Coreea de Nord a lansat de pe coasta de est mai multe rachete de croazieră sol-mare, în ciuda sancțiunilor internaționale pentru încălcarea rezoluțiilor Consiliului de Securitate al ONU. Rachetele nord-coreene testate anul acesta sunt de mai multe tipuri, inclusiv unele balistice cu rază medie de acțiune sau sol-aer, reamintește Yonhap.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet