Un portavion american se va afla în fruntea manevrelor, o demonstraţie de forţă faţă de Coreea de Nord, în condiţiile în care tensiunile escaladează pe marginea programului de înarmare al acestei ţări.

La rândul său, Phenianul consideră aceste manevre o provocare şi ar putea de data aceasta să se pregătească să riposteze altfel decât prin declaraţii.

Fotografii prin satelit au arătat zilele acestea transportarea, din hangarele de la Phenian în regiune, a unor rachete balistice montate pe lansatoare, potrivit unei surse guvernamentale, citată de cotidianul Donga Ilbo.

Washingtonul şi Seulul suspectează Coreea de Nord că aceasta s-ar pregăti să lanseze rachete capabile să atingă teritoriul american, adaugă cotidianul.

Ar putea fi vorba de o rachetă balistică intercontinentală Hwasong-14, a cărei rază de acţiune ar permite atingerea teritoriului Alaska, sau de Hwasong-12, pe care Phenianul a ameninţat că o va lansa spre teritoriul american Guam, în Pacific.

Coreea de Nord ar putea, de asemenea, să se pregătească să testeze o nouă rachetă Hwasong-13, o altă rachetă intercontinentală a cărei rază de acţiune ar putea eventual permite atingerea coastei de vest a SUA.

Manevrele se vor derula în perioada 16-26 octombrie în Marea Japoniei şi în Marea Galbenă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și