Acțiunea a început dimineață în punctul de trecere al frontierei Borș 1, din județul Bihor. Mascații au percheziționat gheretele politiștilor și sediul poliției de frontieră din Borș, timp în care traficul de aici a fost restricționat.

Bogdan Băcilă, jurnalist Digi24: Acțiunea ofițerilor anticorupție coordonați de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor s a întins pe mai multe ore în această dimineață, timp în care traficul din acest punct a fost deviat pe Borș 2, punctul de trecere a frontierei de pe autostradă.

Șase politiști de frontieră au fost aduși la audieri, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor. Ei sunt acuzați de luare de mită, infracțiune pe care ar fi comis-o în ultimii 2 ani.

Răzvan Doseanu, avocat: E vorba de infracțiuni de corupție, respectiv luare de mită, comise în punctul de trecere a frontierei Borș. Sunt mai mulți politiști de frontieră.

Gligor Sabău, prim-procuror adjunct Parchet Bihor: Au pretins și primit sume de bani cuprinse între 50 și 100 de euro de la conducătorii camioanelor de transport marfă pentru a le facilita reducerea timpului de așteptare în coloana ce se forma pe Drumul European 60, sau pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu referitor la carantinarea unei persoane.

Cei 6 vameși vor fi prezentați Tribunalului Bihor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 zile.
Cozile de tiruri sunt foarte dese în punctele de trecere a frontierei din vestul țării, din cauza restricțiilor de circulație de pe teritoriul Ungariei. Aceste restricții se aplică în weekend și în timpul sărbătorilor legale din țara vecină. Unii șoferi se plângeau de faptul că unele camioane treceau suspect de ușor de vamă.

Șofer: Trebuie să stai în coadă. Mai puțin ăia care mai știți voi cum trec.
Reporter: Cum reușesc?
Șoferul dă din cap și face semn că se dau bani.

Acţiunile politiştilor anticorupţie au generat probleme de trafic în Borş. Şoferii care voiau să iasă din ţară au avut nevoie de multă răbdare și nervi de oțel.

Tokos Bela, român stabilit în Ungaria: A fost o coadă de vreo 40 de minute prin vama Borș 2 și chiar eu am cumpărat 3 vignete de autostradă pentru colegii din grup. M-a sunat să îi ajutăm, că mulți nu știau că este nevoie de vignetă de Ungaria, de autostradă.

Cei 6 vameși vor fi prezentați Tribunalului Bihor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 zile.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet