Asta după ce în cadrul şedinţei de astăzi, 22 iulie, a forului administrativ s-a luat act de demisia din funcţii a social-democratului Cosmin Butuza, respectiv a liberalului Mircea Man, iar în locul acestora au fost validaţi următorii supleanţi din liste.

Cosmin Butuza a fost ales pe liste PSD şi oficial a demisionat din funcţia de consilier judeţean din motive personale. Surse din apropierea acestuia spun însă că ar fi ales să facă echipa cu preşedintele Gabriel Zetea, fiind cooptat pentru a deveni şeful de cabinet al celui care conduce Consiliul Judeţean Maramureş.

Mircea Man a fost ales pe listele PNL, însă nu a fost validat în şedinţa de constituire a noului consiliu, ci doar în cursul primei şedinţe ordinare a aceluiaşi organism, de la care însă a lipsit. Drept urmare acesta nu a depus jurământul de credinţă în termenul legal, astfel că şi el a trebuit să demisioneze.

Asta în condiţiile în care, tot potrivit legii, acesta trebuia oricum să aleagă între calitatea de deputat şi cea de consilier judeţean.

Locul celor doi a fost luat de Vlad Sorin Ilie (PSD), respectiv Gheorghe Marian (PNL). Cei amintiţi au depus jurământul, astfel că pentru prima dată după alegerile de la începutul lunii iunie Consiliul Judeţean Maramureş are garnitura de consilieri completă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet