Viorel Ștefan a precizat, miercuri, că discuțiile privind reintroducerea impozitării globale a veniturilor a început în urmă cu două luni, în discuții fiind implicați experți și auditori. Ministrul a spus că nu ar fi vorba despre o nouă taxă sau o nouă cotă de impozitare, care va rămâne cea de 16% care este și acum.

Începând cu 1 ianuarie 2018, cota de impozitare va fi de 10%, a spus ministrul. „Aceasta se va aplica la toate veniturile globalizate, la venituri indiferent de sursa lor de proveniență. Numai în acest sistem putem introduce mecanismul de deduceri fiscale la care ne-am angajat în programul de guvernare”, a spus Viorel Ștefan, potrivit Digi 24.

Impozitul va fi reținut pentru venitul de bază lunar, ca și în prezent, însă până în luna mai a anului viitor se va face o regularizare. Aceasta va fi făcută de consutanți fiscali care nu vor fi angajați de către contribuabili, ci de către Guvern, a spus ministrul.

Legat de introducerea impozitului pe gospodărie, ministrul a declarat: „A apărut necesitatea introducerii noțiunii de gospodărie recunoscută fiscal. Ce înseamnă aceasta? Dacă un grup de câteva persoane gospodăresc împreună și au patrimoniu comun, se înregistrează ca atare la Fisc.

Când se face calculul se are ca subiect de impunere gospodăria impozită fiscal. Este echitabil ca judecata să se facă pe media veniturilor”, a spus ministrul. El speră să dea cât de repede o formă finală acestor propuneri.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet