Covaciu Severica, locul I pe lista Partidului Mişcarea Populară pentru Senatul României, afirmă că totul porneşe de la legislaţie. „Problema este că în Parlament, instituţia care creează legile, ajung oameni care nu cunosc realităţile din teren. Adoptă acte normative din birou. În loc să vină în sprijinul oamenilor, legea le năruie din faşă orice iniţiativă. În toţi aceşti ani, de când conduc Camera Agricolă Maramureş, am stat de vorbă cu mii de agricultori din maramureş.

Mulţi au depus proiecte, pentru a începe sau a extinde o afacere, însă s-au lovit de rigiditatea birocratică şi inflexibilitatea legislativă. Mulţi au fost descurajaţi şi nu au mai accesat fonduri europene, bani care ar fi putut revigora agricultura locală. Există şi acum fermieri, mai mici sau mai mari, care au activitate. Însă satul românesc nu mai e ceea ce a fost. De la agricultura de subzistenţă şi până la afacerile rentabile în acest domeniu, întregul sistem e afectat. Este nevoie ca legile privitoare la agricultură să fie adaptate specificului fiecărui loc.

În calitate de viitor senator, voi propune mai multe schimbări legislative şi facilităţi concrete, care să ducă la stimularea micilor producători”, afirmă Covaciu Severica, primul nume pe lista pentru Senat a Partidului Mişcarea Populară Maramureş.

Covaciu Severica este proprietarul unei expoataţii agricole, în Ulmeni, având activităţi legate atât de zootehnie, cât şi de cultivarea plantelor. În ultimii trei ani, a condus Camera Agricolă Maramureş, fiind preşedintele ales al acestei instituţii. Separat de agricultură, candidatul PMP a activat şi în domeniul asigurărilor, conducând de peste zece ani o firmă de profil.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet