În data de 13 septembrie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, județul Maramureș, au desfășurat o acțiune în zona de responsabilitate, pe linia combaterii contrabandei cu țigări.

Astfel, în jurul orei 13.00, colegii noștri au oprit pentru control, în localitatea Crăciunești, un autoturism marca Opel Astra, înmatriculat în România, la volanul căruia se afla cetățeanul român M.H., în vârstă de 37 de ani.

La controlul autoturismului, polițiștii de frontieră au descoperit, în portbagajul acestuia, patru colete voluminoase, învelite în folie neagră. Imediat, mașina a fost condusă la sediul sectorului pentru continuarea cercetărilor. În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 1.960 pachete de țigări, provenite din magazine de tip duty free, în valoare de aproximativ 23.000 de lei.

Mai mult, cu ocazia verificărilor, colegii noștri au constatat că persoana aflată la volanul mașinii nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În consecință, acesteia i-au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă și conducere fără permis.

Totodată, țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul folosit în activitatea infracțională a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.

Citește și

loading...