Marţi, 21 septembrie, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmaţiei a opri în trafic, pentru control, pe raza localității Crăciuneşti, un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în România.

La volanul maşinii se afla Vasile A., de 52 de ani. În maşină se mai afla ca pasager Vasile L., de 55 de ani, ambii din Maramureş.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, polițiștii de frontieră au descoperit în portbagaj două sacoşe în care se aflau mai multe cartuşe cu ţigări.

Cei doi bărbaţi împreună cu mașina cu țigări au fost conduşi la sediul sectorului în vederea efectuării unor verificări specifice.

Pe timpul cercetărilor, Vasile L. a recunoscut că ţigările din portbagajul maşinii îi aparţin. El a declarat totodată că la domiciliu mai are câteva sacoşe cu ţigări pe care este de acord să le predea poliţiştilor de frontieră.

În urma inventarierii conţinutului tuturor sacoşelor au rezultat 1.150 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 10.200 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, precum şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Pe timpul unor misiuni desfăşurate la frontiera de stat, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sarasău au descoperit şi confiscat 2.250 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare totală de 20.000 lei.

În cauză sunt efectuate cercetări pentru identificarea persoanelor implicate şi documentarea întregii activități infracționale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și