Potrivit jurnalistului, oficialitățile vorbesc despre nerespectarea protocolului, ceea ce a favorizat răspândirea virusului în spital.

Încă așteptăm informații oficiale privind numărul total de cadre medicale depistate ca fiind bolnave de COVID-19, însă atât la nivel de județ cât și la nivel național, totul este pus sub tăcere, iar comunicarea este foarte deficitară.

Totodată modalitatea de testare a cadrelor medicale din Spitalul mun. Sighetu Marmației este una în faze: se prelevează probe de la grupuri de câte 10 cadre medicale la comun (în același flacon) și se testează doar o singură dată. Dacă rezultatul testului este negativ, atunci cele zece persoane din grup înseamnă că nu sunt infectate.

Dacă testul este pozitiv, nu se poate ști câte persoane sunt infectate, sigur cel puțin una fiind infectată. În acest caz se efectuează teste individuale pentru fiecare persoană în parte din acel grup în care se confirmă infecția.

Sighet 247 va publica informațiile oficiale, imediat ce acestea vor deveni disponibile.

A C T U A L I Z A R E DirectMM:

„Cei 13 angajati confirmați (asistenți medicali și personal auxiliar) își desfășurau activitatea în patru pavilioane din cadrul unității medicale. S-a procedat la efectuarea curățeniei și dezinfecției celor patru pavilioane. Direcția de Sănătate Publică Maramureș efectuează ancheta epidemiologică. Contacții direcți au fost izolați la domiciliu. De asemenea, au fost luate măsurile necesare pentru protecția personalului și pacienților în scopul prevenirii și limitării răspândirii infecției cu noul Coronavirus”, a declarat Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureș.

Autoritățile nu au comunicat care este numărul contacților izolați la domiciliu și nici ceea ce se va întâmpla în continuare. Este limpede, însă, că zvonurile cu privire la închiderea spitalului sunt tot mai „share-uite” în comunitate. Cert este că numai Ministerul Sănătății ar putea lua o astfel de decizie. În plus, trebuie spus că un număr mare de sigheteni nu mai crede în existența COVID-19. Ce urmează… rămâne de văzut!…

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și