A fost numită „Rusalii” de la sărbătoarea trandafirilor din lumea română „Rosalia”, consacrată cultului morților. Nu întâmplător, sâmbăta dinaintea sărbătorii de Rusalii este destinată pomenirii celor morți, zi cunoscută și sub denumirea de Moșii de vară.

În această zi s-a întemeiat Biserica lui Hristos, când Duhul Sfânt a venit în lume și S-a pogorât peste Sfinții Apostoli, cei care L-au însoțit în timpul vieții Sale pământești pe Iisus Hristos. În acest fel Sfinții Apostoli au fost întăriți pentru a duce vestea ce bună, Sfânta Evanghelie, în toată lumea, pentru a se face auziți și crezuți de atâta lume puterea nu era de la ei ci de la Dumnezeu.

Duhul Sfânt S-a pogorât într-o zi de duminică, în chip de limbi de foc: “Și când a sosit ziua Cincizecimii, erau toți împreună la un loc. Și fără de veste s-a făcut în cer un vuiet ca de suflare de vânt ce vine repede și a umplut toată casa unde ședeau. Și limbi ca de foc li s-au arătat, împărțite, și au șezut pe fiecare din ei. Și s-au umplut toți de Duh Sfânt și au început să grăiască în alte limbi, precum le dădea lor Duhul a grăi”. (Fapte, 2, 1—4)

De sărbătoarea Rusaliilor în biserici se aduc ramuri de tei sau de nuc care se sfințesc și se împart credincioșilor, simbol al limbilor de foc coborâte peste Apostoli și putere a Duhului Sfânt.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet