Tânăra s-a stins la doar 34 de ani, după ce a fost torturată ore în șir. Ca și cum n-ar fi fost de ajuns, agresorul i-a tăiat femeii o ureche pe care a aruncat-o la wc. Ion Jianu, bărbatul de 52 de ani care a comis atrocitatea, a fost arestat de polițiști.

Incidentul desprins parcă dintr-un film de groază a avut loc în Motru, județul Gorj. Simona Iliescu și Ion Jianu trăiau în concubinaj de peste 7 ani. Vecinii spun că femeia trăia un coșmar deoarece bătăile erau la ordinea zilei. În noaptea de duminică spre luni, femeia i-ar fi trimis concubinului un mesaj destinat unui alt bărbat, aflat în Germania. Greșeala a costat-o însă viața.

Jianu era la serviciu, în Drobeta Turnu Severin, atunci când a primit mesajul. Gelos din cale afară, bărbatul s-a întors acasă, în Motru, unde și-a bătut cu sălbăticie iubita. Individul a început s-o lovească cu capul de o oglindă, după ce i-a reproșat că „se face frumoasă” pentru amantul din Germania. Asta menționează procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj în referatul prin care cer instanței arestarea preventivă a agresorului.

După ce a reușit să spargă oglinda, Ion Jianu e acuzat că i-ar fi tăiat femeii o ureche, pe care a aruncat-o în wc. „La data de 31.07.2017, orele 03.00-04.05, numitul Jianu Ion i-a aplicat concubinei sale Iliescu Ecaterina Simona multiple lovituri cu pumnii și cu o scândură, pe care s-a găsit fragment de țesut și a izbit-o cu capul de perete, provocându-i leziuni care au condus la decesul acesteia. De asemenea, Jianu Ion a produs victimei suferințe mari, care depășesc cu mult suferințele inerente acțiunii de ucidere, constând în faptul că, folosind cel mai probabil un fragment mai mare de sticlă, când victima se afla încă în viață, i-a secționat urechea dreaptă care a fost găsită în vasul de WC, printre resturi țigări, așchii de lemn și fire de păr, i-a retezat părul în mod inegal cu același obiect tăietor, producându-i multiple plăgi tăiate la nivelul feței și scalpului. Tot în vasul de WC a fost găsit un fragment de țesut de aproximativ 2cm/1cm, cu margini neregulate, provenind din zona urechii secționate. Ancheta continuă, pentru stabilirea adevărului şi tragerea la răspundere a persoanei vinovate de săvârşirea de infracţiuni, urmând ca în cauză să fie dispuse măsuri legale”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

După aproape două ore de tortură, Simona Iliescu s-a stins din viață la 34 de ani.

Femaia ucisă de concubin a strigat după ajutor. Nimeni nu a intervenit de teama bărbatului violent

Deși femeia a țipat ca din gură de șarpe, niciunul dintre vecini nu a sunat la Poliție. „Am auzit multă gălăgie. Ea nu mai putea să zică nimic în afară de «Au! Au!». Nu știu cu ce dădea în ea sau ce-i făcea, dar în mod clar avea dureri mari. Nu am sunat la Poliție pentru că e un individ periculos. Dacă nu-i făceau nimic, ca de obicei, și apoi ne întâlneam cu el?! Ce, credeți că e prima bătaie pe care o lua femeia asta? De ani de zile o țineau așa”, a povestit unul dintre vecini.

Potrivit anchetatorilor, crima s-a produs într-un bloc situat în apropierea spitalului din Motru. Cu toate aceste, a ambulanța a ajuns la fața locului, la două ore după ce începuse agresiunea. De altfel, bărbatul acuzat de omor a sunat la 112, spunând că iubita sa s-a sinucis.

Simona este a treia femeie pe care Ion Jianu a supus-o unor chinuri inimaginabile. Localnicii din Motru povestesc că, în urmă cu mai mulți ani, prima concubină a individului a sărit de la etajul 2 ca să scape cu viață din mâinile bărbatului extrem de violent.

În urmă cu câțiva ani, soția sa a sărit pe geam de la etaj după ce bărbatul a amenințat-o cu cuțitul. Femeia s-a ales cu fractură deschisă la un picior și două inele deplasate la coloana vertebrală. Fosta soție a plecat în Anglia ca să scape de bătăile acestuia. Potrivit unor surse, în urmă cu aproximativ două luni femeia s-a reîntors în țară pentru a-i cere acordul lui Jianu să-și poată lua fetița cu ea și, se pare că a obținut procură de la acesta în schimbul unei sume.

Acuzat de omor, Ion Jianu a fost arestat de polițiști și și-a recunoscut fapta. Pentru omor calificat cu acte de cruzime, ar putea face închisoare pe viață.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și