Bărbatul de 24 de ani ar fi a încercat de mai multe ori să-şi omoare iubita şi chiar unul din copii, o fetiţă de trei ani, spun apropiaţii lor. Speriată, tânăra de 18 ani a cerut ajutorul autorităţilor şi a obţinut chiar un ordin de restricţie împotriva lui. Dar cu două zile înainte de crimă s-a răzgândit. Femeia l-a iertat impresionată de faptul că bărbatul a început să plângă în faţa judecătorului.

Ultimele ore din viaţa Biancăi îi conduc pe anchetatori spre o crimă cu premeditare. Tânăra din Vişeu de Sus şi iubitul ei se mutaseră din nou împreună, în locuinţa părinţilor tinerei. Sâmbătă, au plecat împreună la cumpărături, apoi au luat un taxi. Tânărul i-a cerut şoferului să îl ducă spre locuinţa unei mătuşi, dar, pe drum, şi-a schimbat planul.

Ion Kreiter, taximetrist: A fost vorba să-i duc până la mătuşă-sa, în vale, că are el o mătuşă. După aia, în maşină au discutat să urce în deal, acolo. Au spus că au pe un deal cartofi şi să meargă acolo să vadă cum sunt, cum s-au făcut.

Tânăra şi-a cunoscut călăul când era elevă în clasa a şaptea. Un an mai târziu, a născut primul copil - o fetiţă care are acum 3 ani, iar anul trecut, a venit pe lume al doilea copil. Taximetristul ştia trecutul încărcat de violenţe al cuplului, dar, de data asta, spune că tânărul l-a păcălit.

Ion Kreiter, taximetrist: Foarte frumos a vorbit cu ea. Nu îi duceam pentru nimic în lume că nu prea se duc taxiuri acolo, în zonă. Este un drum accidentat, un drum mai rău acolo. Zic: "Hai că îi duc dacă tot sunt clienţi de-ai mei!"

După ce au coborât din taxi, nu e clar ce s-a întâmplat. Un cioban a găsit cadavrul tinerei într-o casă părăsită la patru kilometri de locul unde au fost văzuţi ultima dată împreună. Cert este că victima a fost bătută şi legată ca să nu se opună.


Bunica fetei: Au fost în oraş amândoi pe urmă au fost acolo, într-o cabană părăsită, pe vârf, şi-a omorât-o.

(Reporter): Era gelos?

(Sora fetei): Da.

(Reporter): A mai lovit-o în trecut?

(Sora fetei): Da.

După crimă, suspectul şi-a anunţat familia la telefon că se sinucide. Rudele au sunat la 112. Un echipaj SMURD a ajuns la timp şi l-a dus la spital.

Bogdan Gabor, procuror şef adj. la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș: S-a dispus începerea urmării penale faţă de un suspect pentru comiterea infracţiunii de omor. Din primele date, omorul a fost comis pe fondul consumului de alcool şi a unei crize de gelozie.

Tânărul a fost dus la audieri şi va fi supus unei expertize psihiatrice. Cei doi copii rămaşi fără părinţi vor fi crescuţi de bunicii din partea mamei. Statisticile arată că victimele violenţei domestice sunt protejate doar pe hârtie. Aproape 100 de cazuri au fost reclamate în fiecare zi, în 2018. Din cele aproape 3.500 de ordine de protecţie emise, 20% dintre ele au fost încălcate de agresori.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și