Cum a avut loc crima

Un băimărean în vârstă de 59 de ani se deplasa, în stare de ebrietate, pe o alee dintre blocuri. La un moment dat, în fața sa au apărut doi cetățeni de etnie romă, care se aflau pe bicicletă. Unul dintre bicicliști s-a dezechilibrat și l-a înjurat pe pietonul apărut în calea sa. La un moment dat, biciclistul de etnie romă a sărit la bătaie, clipă în care pietonul a încercat să se apere. Nu a reușit, întrucât țiganul i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnul, la nivelul capului. În urma loviturilor încasate, bărbatul s-a prăbușit pe beton, lovindu-se cu capul de asfalt. Trecătorii au sunat la 112, astfel că victima a fost transportată la Spitalul Județean. Din păcate, starea sa s-a înrăutățit, bărbatul decedând după trei zile.

Criminalul a ajuns după gratii

Între timp, cei doi au fost identificați, iar unul dintre ei a și fost arestat. “La data de 19 iulie, poliția a fost sesizată despre o agresiune comisă asupra unui bărbat, pe o stradă din municipiul Baia Mare. Victima, un bărbat în vârstă de 59 de ani, a decedat la spital trei zile mai târziu, iar în urma autopsiei, s-a stabilit că moartea acestuia a fost violentă, leziunile suferite fiind produse prin lovire. Persoana bănuită de comiterea faptei a fost identificată de polițiști, iar marți, 23 iulie, instanța a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile, pentru comiterea infracțiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Este vorba despre un băimărean în vârstă de 30 de ani”, a declarat, pentru AxaNews.ro, Cecilia Grozavu, purtător de cuvânt al IPJ Maramureș.

A scăpat din pușcărie cu ajutorul recursului compensatoriu!

Bătăușul a mai avut probleme cu legea, și nu orice probleme. A fost condamnat la închisoare pentru… omor, însă a scăpat relativ ieftin. “Cazul a fost preluat iniţial de Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare sub aspectul infracţiunii de vătămare corporală gravă şi tâlhărie, cu autori necunoscuţi. Însă, cum a survenit decesul, încadrarea s-a schimbat în lovituri cauzatoare de moarte, iar cazul se află, în prezent, în atenția Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș. Ceea ce este important, însă, este faptul că suspectul a fost eliberat de curând, după ce a fost condamnat la o pedeapsă de zece ani pentru săvârșirea infracțiunii de omor. A beneficiat, însă, de recursul compensatoriu și a fost eliberat după ce a ispășit numai o parte din pedeapsă”, a declarat, pentru AxaNews.ro, Bogdan Gabor, prim-procuror adjunct în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și