Surse au precizat pentru PresaSM că un agricultor ar fi fost cel care a găsit corpul neînsuflețit al tinerei din Pomi, care a fost dată dispărută în cursul zilei de joi. Bărbatul se afla la muncă, pe câmp, cu plugul, în momentul în care utilajul s-a lovit de cadavru, au mai precizat surse apropiate anchetei.

Se pare că iubitul fetei este unul dintre suspecți. Acesta ar fi încercat să o scoată pe tânără afară din țară, iar când aceasta a refuzat, ar fi ucis-o pe tânăra în vârstă de 18 ani, pe data de 5 martie. Informația nu este confirmată în mod oficial de anchetatori, dar procurorii au precizat că au indicii cu privire la săvârșirea “infracțiunii contra vieții comisă la data de 5 martie 2020”.

Tot pe surse, PresaSM a aflat și că iubitul fetei, orginar din Maramureș, în vârstă de 21 de ani, ar fi încercat să iasă afară din țară în cursul serii de duminică, dar a fost oprit de polițiștii de frontieră de la Petea.

Procurorii din Maramureș au confirmat faptul că în acest caz a fost inițial deschis un dosar pentru dispariție și lipsire de libertate, după care acesta s-a transformat într-unul de crimă. Anchetatorii au precizat și că în acest caz există deja un suspect principal.

ACTUALIZARE (Agerpres)

Lucrătorii IPJ Maramureş au reţinut o persoană suspectă de omor, în cazul dispariţiei unei eleve de la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" din municipiul Baia Mare, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Cecilia Grozavu.

Potrivit acesteia, pe baza materialului probator administrat de către poliţiştii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş, la data de 8 martie s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de un suspect sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, măsura dispusă fiind confirmată de procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare.

Totodată, prin ordonanţa de luni s-a dispus extinderea urmăririi penale în cauză, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor, cercetările fiind efectuate în continuare de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş.

"Din probele administrate până în prezent, rezultă indicii care conduc la presupunerea rezonabilă că persoana vătămată a fost victima unei infracţiuni contra vieţii comisă la data de 5 martie 2020" a subliniat Cecilia Grozavu.

Conform aceleiaşi surse, în seara zilei de 6 martie, Poliţia municipiului Baia Mare, a fost sesizată despre faptul că o tânără în vârstă de 18 ani a plecat de la domiciliul ei din municipiu şi până la momentul sesizării nu s-a întors. Imediat s-a constituit o echipă complexă de cercetare, formată din poliţişti de investigaţii criminale şi criminalişti, care a efectuat activităţi ample de căutare şi investigare şi s-a înregistrat dosar penal privind comiterea infracţiunii de lipsire de libertate.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, eleva, din localitatea Pomi, judeţul Satu Mare, locuia cu chirie în municipiul Baia Mare, unde urma cursurile Colegiului Naţional "Mihai Eminescu".

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet