Altercaţia s-a produs în cursul zilei de joi, 25 iulie, şi a culminat cu decesul celui mai în vârstă trei zile mai târziu. Practic, cei doi au început să se certe în faţa unui local situat în apropierea imobilului. La un moment dat, bărbatul cu probleme locomotorii - Grigore Sima, i-a aplicat mai multe cârji celuilalt - Ioan M., până când l-a lăsat lat. Timp de trei zile, bărbatul agresat a zăcut în comă la spital, după care şi-a dat duhul.

A fost demarată o anchetă în acest caz, urmând să fie luate măsurile legale care se impun. Potrivit unor surse, în cursul zilei de luni, 29 iulie, ar fi fost realizată autopsia trupului neînsufleţit. În cauză se fac cercetări. Sursele susţin că agresorul ar fi fost reţinut. Până la această oră, procurorii nu au confirmat informaţia.

Potrivit unor surse, între cei doi conflictele există de luni de zile, de când cei doi se ceartă pentru o femeie. Ba mai mult decât atât, cunoscuţii lor spun că au fost martori la certurile frecvente dintre ei. Lupta pentru inima femeii ar fi fost motivul pentru care primul l-a bătut pe cel de-al doilea, până când cel din urmă a suferit leziuni incompatibile cu viaţa.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, prin rezoluţia din data de 29.07.2013, ora 16:30, au dispus începerea urmăririi penale faţă de învinuitul Sima Grigore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat.

"În sarcina învinuitului Sima Grigore s-a reţinut că în ziua de 25 iulie 2013, în jurul orelor 20:00, în timp ce se afla în faţa magazinului ABC de pe strada Alexandru Ivaciuc, din municipiul Sighetu Marmatiei, judeţul Maramureş, a avut un conflict spontan cu victima M.I., căreia i-a aplicat mai multe lovituri cu un corp contondent la nivelul capului şi zona toraco-abdominală, cauzându-i leziuni grave, care au dus la deces", au arătat procurorii.

În cursul urmăririi penale au apărut suspiciuni privind starea de sănătate psihică a învinuitului, astfel că s-a dispus internarea acestuia într-o unitate sanitară, în vederea efectuării expertizei medico-legale psihiatrice, pentru a se stabili dacă în momentul comiterii faptei a avut discernământ.

În cauză, cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a comis fapta şi instituirea răspunderii judiciare.

"Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", au mai arătat procurorii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și