Ziua de 4 martie va rămâne în memoria anchetatorilor băimăreni ca fiind o zi neagră. În aceeaşi zi s-au înregistrat două crime. Una în cartierul Gării, alta în cartierul Săsar.

Apelul de dimineaţă

Prima alertă a fost declanşată la orele dimineţii. Într-un bloc-turn situat pe strada Gării, vizavi de o benzinărie, a fost sesizat faptul că un cuplu de băimăreni nu mai dă niciun semn de viaţă. Imediat, forţele de intervenţie au descins la apartamentul situat la ultimul etaj, al zecelea, din bloc. Aici au găsit un bărbat şi o femeie, fără suflare. Un fapt interesant este că uşa a fost găsită încuiată, semn că criminalul sau criminalii şi-a făcut timp să o închidă după ce a comis abominabila faptă.

Şocul de la amiază

A doua alertă a fost declanşată imediat după prânz. O situaţie similară a fost sesizată pe strada Petre Dulfu din cartierul Săsar, o zonă extrem de liniştită, cuprinsă între străzile Iuliu Maniu şi Gheorghe Marinescu, în spatele căminelor Facultăţii de Litere. Aici, un cuplu, tot de 30-40 de ani, a fost găsit în apartament, după ce a fost clar faptul că au avut loc scene de violenţă. Bărbatul a fost găsit fără suflare, în timp ce femeia a fost găsită inconştientă. Este evident că crima a avut loc în cursul zilei de luni.

O singură supravieţuitoare

Aşadar, din patru victime, a rămas în viaţă numai femeia din cartierul Săsar. Vasile Pop, directorul medical al Spitalului Judeţean “Constantin Opriş” din Baia Mare, a declarat, pentru AxaNews.ro, că femeia este în comă. Ea a suferit mai multe leziuni la nivelul capului, mai exact are fracturi la nivelul craniului şi a feţei, astfel că pronosticul este unul rezervat. În ceea ce-i priveşte pe ceilalţi doi bărbaţi şi cea de-a doua femeie, trupurile neînsufleţite ale acestora au fost depuse la morga spitalului, urmând ca medicii legişti să efectueze necropsiile.

Ciudăţenii, asemănări şi deosebiri

Anchetele în cele două cazuri au fost preluate de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş. Bogdan Gabor, prim-procuror adjunct în cadrul instituţiei, a confirmat, pentru AxaNews.ro, că în data de 4 martie s-au înregistrat două cauze. “Prima situaţie s-a înregistrat în cartierul Gării. Un bărbat şi o femeie au fost găsiţi înjunghiaţi în locuinţă. Apartamentul a fost găsit închis. Primele informaţii indică faptul că decesul a survenit în urmă cu o zi (n.red. – duminică). Cea de-a doua cauză s-a înregistrat în cartierul Săsar. Într-o locuinţă au fost găsite două persoane. Bărbatul a fost găsit decedat, în timp ce femeia a fost transportată, la spital, în comă. Există urme de violenţă, inclusiv prin tăiere. În ambele situaţii, victimele au 30-40 de ani”, a declarat Bogdan Gabor.

Nu s-a mai întâmplat niciodată aşa ceva!

La aflarea primelor informaţii, apărute în premieră pe AxaNews.ro, am încercat să aflăm dacă există o legătură între cele două crime. Este ciudat faptul că au fost ţintite două cupluri, de vârste similare. Nu a fost exclusă nicio ipoteză în acest sens, însă… “Nu există momentan elemente de cauzalitate între cele două cazuri, însă încă se fac cercetări”, a explicat Bogdan Gabor, care, ulterior, a mărturisit, pentru AxaNews.ro, că nu îşi aminteşte de o astfel de situaţie similară în judeţul nostru. În plus, dacă se confirma că autorul este acelaşi, am fi putut vorbi despre cel de-al doilea criminal în serie din Maramureş, după ucigaşul de boschetari din anii 2000. Însă, informaţiile apărute în cursul după amiezii şi serii au spulberat ipoteza aceluiaşi autor.

Adolescenta a făcut descoperirea macabră

În cazul de pe strada Petre Dulfu, se vorbeşte despre faptul că crima ar fi fost generată de un scandal izbucnit între soţi. Femeia nu s-a dus la serviciul său de la Primăria Baia Mare (Serviciul Administrare Unităţi de Învăţământ din cadrul Direcţiei de Investiţii) şi a rămas acasă. Cei doi soţi s-ar fi luat la harţă, iar conflictul ar fi degenerat. Adolescenta în vârstă de 14 ani (împliniţi duminică!) a fost cea care a bănuit că ceva nu este în regulă. Ea şi-a sunat părinţii, însă nu i-a răspuns nimeni. Mergând către casă, a întâlnit trei poliţişti locali, pe care i-a rugat să o însoţească, spunând că se teme să intre în locuinţă. Când a deschis uşa, şi-a găsit părinţii inconştienţi. Un poliţist local a sunat la 112, cerând sprijinul autorităţilor. În interior a fost găsit, printre altele, şi un ciocan.

Consiliere psihologică pentru cei doi minori

Cazul a ajuns atât în atenţia Serviciului Public de Asistenţă Socială Baia Mare, cât şi în cea a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş. “În primul rând, copiii vor beneficia de consiliere psihologică. În al doilea rând, vor fi identificate rudele de până la gradul patru. În cazul în care niciuna nu îşi va asuma responsabilitatea creşterii copiilor, vor fi luate alte măsuri legale, inclusiv o măsură de protecţie specială”, a declarat, pentru AxaNews.ro, Adrian Mândru, purtătorul de cuvânt al DGASPC Maramureş.

Ipoteză – ar fi mai mulţi criminali pe Gării

În ceea ce priveşte cazul de pe strada Gării, acolo se vorbeşte despre faptul că proprietarul avea o concubină (după divorţul de fosta parteneră), care rămânea peste noapte în apartamentul bărbatului. Însă, după ce au căzut în patima alcoolului, cei doi obişnuiau să primească vizite de la alţi “parteneri de pahar”. Într-una dintre seri, vecinii au auzit că a izbucnit un scandal în apartamentul bărbatului, situat la etajul al zecelea. Femeia decedată în apartamentul de pe strada Gării a fost identificată abia către orele serii, fiind o persoană a străzii. Avea 37 de ani. Bărbatul decedat pe strada Gării avea 50 de ani. Mama bărbatului este cea care a făcut macabra descoperire şi a alertat autorităţile. În acest caz, există ipoteza că ar fi mai mulţi criminali care i-au ucis pe cei doi în urma unui conflict generat de alcool.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și