Premierul Crimeii, Anatoli Mohiliov, a confirmat pentru AFP că unele clădiri oficiale au fost ocupate de persoane înarmate. Indivizi cu "arme moderne" au sosit în cursul nopții, a adăugat el.

Drapelul rus flutura joi dimineață deasupra clădirilor parlamentului și executivului din Crimeea, relatează corespondentul AFP de la fața locului.

"Am fost informat că sediul Radei (parlamentul) din Crimeea și cel al consiliului de miniștri au fost ocupate de persoane înarmate, în uniforme fără semne de identificare", a scris anterior pe pagina sa de Facebook Refat Ciubarov, unul din liderii tătarilor din Crimeea, comunitatea cu o majoritate musulmană angajată împotriva președintelui destituit Viktor Ianukovici.

Crimeea, care a făcut parte mai întâi din cadrul Rusiei, în componența URSS, a fost atașată la Ucraina în 1954, la inițiativa secretarului general de atunci al PCUS, Nikita Hrușciov, de origine ucrainean. Peninsula continuă să găzduiască flota rusă din Marea Neagră la baza istorică din Sevastopol.

Forțele speciale ale poliției din peninsulă au fost plasate în stare de alertă, informează în acest context AFP, citându-l pe ministrul interimar de interne Arsen Avakov.

Această măsură, precum și încercuirea cartierului unde se află parlamentul din Simferopol de către forțele de ordine, este destinată să evite o "baie de sânge în rândul populației civile" și "evoluția situației spre o confruntare armată", a indicat Avakov pe pagina sa de Facebook.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet