„Vă rog să primiți asigurările mele că Peninsula Crimeea va fi în cele din urmă eliberată și va reveni sub jurisdicția Ucrainei”, a declarat Kasianov, într-o întâlnire pe care a avut-o cu acest prilej cu emisarul președintelui ucrainean Petro Poroșenko pentru problemele tătarilor din Crimeea, Mustafa Djemilev, potrivit agenției de presă ucrainene Unian.

Anterior, fostul premier rus subliniase că numai tătarii din Crimeea au dreptul în conformitate cu Carta ONU să ridice problema autodeterminării peninsulei.

Pentru a conferi anexării Crimeii o aparență de legitimitate, Moscova argumentează că le-a oferit locuitorilor peninsulei să-și manifeste dreptul la autodeterminare „în deplină concordanță cu dreptul internațional”, iar „alipirea” a avut loc în urma unui referendum, la care 90% dintre locuitorii Crimeii au optat pentru ruperea de Ucraina și intrarea în componența Rusiei.

În discuțiile pe care le-a purtat miercuri la Strasbourg, Kasianov a abordat între altele problema înrăutățirii situației economice și politice în Rusia, pe fondul actualei politici de izolare duse de regimul de la Moscova.

La Kiev, președintele Petro Poroșenko a reiterat că Rusia va rămâne o amenințare militară strategică pentru țara sa, potrivit serviciului său de presă, citat de Gazeta.ru.

„Pe termen lung, principala amenințare militară este și, din păcate, va continua să fie Federația Rusă, țară agresoare”, a declarat Poroșenko, vorbind la o reuniune a Consiliului pentru Securitatea Națională și Apărare. Criza economică din Rusia, afirmase anterior președintele Ucrainei, este „prețul plătit” de Moscova pentru „agresiunea” împotriva statului ucrainean.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet