Era o zi de duminică ce nu se anunța mai diferită ca oricare altele în satul Giungi din județul Satu Mare. Marcel Nagy, un bărbat de 36 de ani, i-a bătut preotului din sat la ușă la ora 5,00. Era beat și plin de sânge, cu un cuțit în mână. I-a spus preotului: ”Părinte, mi-am omorât mama și tatăl”.

Îngrozit, preotul l-a trezit pe un vecin și au mers împreună la casa familiei Nagy. Aici au găsit o scenă desprinsă din filmele de groază. Părinții bărbatului, de 71, respectiv 65 de ani, erau amândoi morți, uciși de singurul lor copil. Tatăl în casă, iar mama pe prispă.

Femeia era întinsă pe o scândură, dezbrăcată de la brâu în sus, cu o icoană pe piept și cu mâinile întinse pe o scândură, de parcă ar fi fost răstignită. Cadavrul era acoperit cu haine și frunze de nuc. Femeia fusese lovită cu un fier de călcat și apoi cu cuțitul în cap. Soțul ei era mort în casă, înjunghiat în două locuri, în piept și în stomac.

Îngrozit, preotul a sunat la 112, primul sosit la fața locului fiind șeful de post din comuna Beltiug. Acesta a fost cel care l-a încătușat pe criminal, nu fără ca bărbatul să opună rezistență, amenințându-l pe polițist cu un lighean. Oamenii legii au mai găsit și 30 de găini moarte, aruncate de Marcel în fântână.

După cinci luni, Marcel Nagy și-a primit pedeaspsa: Tribunalul Satu Mare l-a condamnat la închisoare pe viață!

”Dispune schimbarea încadrării juridice a faptei reţinute în sarcina inculpatului Nagy Marcel, din infracțiunea de omor calificat, prevăzută şi pedepsită de art. 188, 189 lit.f C.pen. în omor calificat, prevăzută şi pedepsită de art. 188 al.1, 189 lit.f şi h și 199 al.1 C.pen. Dispune condamnarea inc. la pedeapsa detenţiunii pe viată şi interzicerea pe o durata de 5 ani a exercitării unor drepturi, ca și pedeapsa complementară; aplicată pedeapsa accesorie; mentinută starea de arest, dedus din pedeapsa perioada executată la zi, dispusă prelevarea probelor biologice, obligat inc. la cheltuieli judiciare”, se arată în decizia Tribunalului Satu Mare.

(voceatransilvaniei.ro)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și