Antonescu a fost întrebat dacă le va cere miniştrilor liberali să demisioneze, în cazul în care nu va primi un răspuns din partea premierului Victor Ponta privind acceptarea nominalizărilor PNL.

"Da. Adică va avea loc o Delegaţie Permanentă, pentru că intrarea sau ieşirea dintr-un Guvern nu sunt un lucru pe care îl decide un om, nici măcar preşedintele partidului. Dar eu, ca preşedinte, eu cred că asta trebuie făcut, pentru că lipsa unui răspuns nu-i, de fapt, o lipsă de răspuns, ci un răspuns. Avem luni şi marţi Parlamentul şi luni şi marţi se poate reface Guvernul, aşa cum este normal să fie făcut. Dacă în acest sens, şi nu am nicio îndoială că nu se va întâmpla asta, pentru că altfel aş fi fost eu sau alţii dintre colegii mei contactaţi pentru a angaja o discuţie măcar mâine (luni - n.r.), pentru că totuşi camerele Parlamentului nu se pot convocat de la un minut la altul", a declarat liderul PNL.

El a precizat că Delegaţia Permanentă a PNL va fi convocată marţi seară.

"E foarte clar că nu există intenţia unei noi discuţii şi, mai cu seamă, că nu asta e esenţial, nu există intenţia convocării camerelor, pentru mâine cel puţin. Poate că mâine va fi această discuţie, dar din punctul meu de vedere semnele sunt foarte clare. Şi nu e vorba aici de liniile telefonice sau de când sunt ocupate telefoanele sau nu, ci este vorba de un răspuns clar, de o opţiune clară pe care primul ministru o face", a mai afirmat Antonescu.

Liderul PNL a afirmat că nu a fost sunat de Victor Ponta pentru a discuta despre situaţia din USL.

Antonescu a spus că în cursul zilei de duminică a avut telefonul închis, dar a verificat "din când în când" dacă este sunat de "un anumit om politic".

El a fost întrebat despre afirmaţia premierului Victor Ponta, care a susţinut că l-a sunat joi seară pe liderul PNL însă a constatat că acesta se afla într-o emisiune, iar Antonescu nu l-ar fi sunat înapoi.

"Domnul Ponta se uită la emisiunile mele. De ce mă sună? Vede că nu pot să răspund. Ce Dumnezeu? Să mă sune când nu sunt în emisiuni", a replicat Antonescu.

Surse din partid declarau sâmbătă pentru MEDIAFAX că Delegația Permanentă a PNL a fost convocată pentru marți.
Conform Statutului PNL, Delegația Permanentă este cea care decide asupra participării la guvernare a partidului.

Reuniunea liberalilor urmează să aibă loc la o zi după termenul stabilit de PNL pentru a aștepta răspunsul PSD în privința nominalizărilor în Guvern.

De altfel, PSD are programată luni ședința Biroului Permanent Național.

Problema USL nu mai poate fi rezolvată doar de doi oameni, ci de toate acele persoane care au contribuit la înfiinţarea Uniunii, a declarat duminică seară liderul PSD, premierul Victor Ponta, comentând astfel faptul că nu a mai vorbit cu liderul PNL, Crin Antonescu, la telefon în ultimele zile.

El a susţinut că a fost sunat de Antonescu joi seara, când însă se afla la Chişinău, la masă cu premierul moldovean, şi că l-a sunat înapoi, ulterior, pe liderul PNL, dar că acesta se afla atunci într-o emisiune televizată, după care nu a mai fost contactat de către liberal.

"Şi Traian Băsescu se plângea la un moment dat de acest lucru, dar vorbesc cu el. Dacă îi răspund lui Băsescu, cum să nu-i răspund lui Antonescu ?", a întrebat retoric Ponta, la un post TV.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet