"În legătură cu modificările la Codul Penal, vom vota împotriva acestor modificări, toate în bloc pentru a nu exista discuții. În același timp, solicităm Guvernului și Ministerului Justiției să pregătească, în deplină transparență, în consultare cu toți cei care sunt calificați pentru asta, un proiect de modificare care să rezolve acele probleme care există într-adevăr în actualul Cod Penal și care sunt rezolvări destinate să îmbunătățească structura și calitatea acestui cod", a mai spus el.
Întrebat dacă această propunere către Guvern și Ministerul Justiției nu înseamnă de fapt amendarea legii, Antonescu a răspuns negativ.
"Se construiește la vedere un proiect de modificare, acolo unde se consideră că este cazul, prin consultare cu toată lumea, în deplină transparență, lucruri care să fie argumentate, pe care să le discutăm toți, și instituțiile instituțiile din sistemul judiciar și Asociația Magistraților, să fie supuse unei dezbateri publice și să fie asumate de Guvernul nostru cu sprijinul majorității parlamentare de la Ministerul Justiției. Așa mi se pare drumul cel mai scurt, cel mai clar și cel mai corect", a arătat Antonescu.
Cât privește o eventuală reexaminare a legii trimisă de către președintele Traian Băsescu, liderul liberal a spus: "Respingem aceste modificări chiar dacă deputații noștri le-au votat, din motive pe care le-am explicat ieri. Este vorba despre decizii politice ale Biroului care au forță imperativă pentru toți parlamentarii", a explicat Antonescu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și