Vicepreşedinţii PNL au demisionat.

Președintele PNL, Crin Antonescu, și-a prezentat demisia din fruntea partidului în cadrul ședinței Biroului Politic Național, precizând că decizia sa este irevocabilă și unilaterală, după ce mai mulți lideri i-au sugerat să renunțe la acest demers, au precizat pentru MEDIAFAX surse liberale.

Antonescu a făcut anunțul demisiei în cadrul ședinței BPN, după ce a fost aprobată propunerea sa ca europarlamentarii liberali să se afilieze PPE.

O serie de lideri din BPN i-au sugerat să renunțe la această decizie, însă Antonescu a precizat că decizia sa este irevocabilă și unilaterală. De asemenea, BPN a convocat Delegația Permanentă a PNL care va stabili data congresului extraordinar.

Crin Antonescu a declarat, luni, că scorul partidului la europarlamentare este sub așteptările liberalilor, precizând că el își va ține promisiunea legată de scorul formațiunii și că va face acest anunț în ședința BPN.

"Evident că la un rezultat de 15%, PNL nu poate fi mulţumit, e un rezultat sub aşteptările noastre. Aşa cum am anunţat în timpul campaniei electorale, neatingerea obiectivului stabilit pentru europarlamentare este un eşec pe care, ca preşedinte, mi-l asum", a spus Antonescu.

Crin Antonescu anunţase că va demisiona dacă PNL nu obţine 20% la alegerile europarlamentare.Alianţa PSD-UNPR-PC a obţinut 37,25% din voturile exprimate la alegerile europarlamentare, fiind urmată de PNL cu 14,86%, PDL cu 12,26%, independentul Mircea Diaconu cu 6,95%, UDMR cu 6,48% şi PMP cu 6,24%, potrivit rezultatelor parţiale anunţate, luni, de Biroul Electoral Central.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și