"Activitatea sau eficiența organelor penale este mai intensă, și o vedem cu toții la televizor. Aproape că românii suferă un fel de sevraj, "hai să dăm drumul la televizor să vedem cine a mai fost arestat astăzi". Trăim în era dorinței de a fi oamenii arestați și încătușați. Eu sper să trăim epoci în care ne vom dori ca oamenii să nu mai încalce legea, dar cred că până la îndeplinirea acestui deziderat ne încântă faptul că astăzi procurorii își fac datoria așa cum trebuie", a spus Danileț, prezent la conferința "Soluții eficiente de luptă împotriva corupției și a fraudei".

El a arătat că este foarte important ca lumea să aibă încredere în justiție, neîncrederea ducând tocmai la favorizarea corupției.

"Aș mai vrea să înlătur un mit: să nu credeți că toți cei arestați sunt și vinovați, pentru că motivele de arestare nu înseamnă că sunt aceleași care vor servi la condamnare. Există posibilitatea ca persoana care este reținută sau arestată să nu fie vinovată de săvârșirea unei infracțiuni. Există o diferență între motivele de arestare și motivele de condamnare", a mai spus Danileț.

Conferința "Soluții eficiente de luptă împotriva corupției și a fraudei" a fost organizată de Institutul de Control Intern. La eveniment au fost invitați, printre alții, procurorul-șef al Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul PÎCCJ, Camelia Sutiman, care a susținut lucrarea "Corupția din sistemul de justiție și anticorupție judiciară" și vicepreședintele CEC Bank, Mirela Iovu, care a vorbit despre "Principii de guvernanță internă și sistemul de control intern în domeniul bancar".

Institutul de Control Intern (ICI) este o organizație profesională, independentă și autonomă, cu personalitate juridică de drept privat, având ca principal obiectiv promovarea, reprezentarea, organizarea, coordonarea și recunoașterea publică a profesiei de specialist în control intern în România.

ICI furnizează metodologii de control intern și sfaturi practice legate de implementarea de controale interne adecvate și eficiente în cadrul organizațiilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și