Cristian Cioacă a fost condamnat de Tribunalul Argeş la 21 de ani de închisoare cu executare pentru omor şi la un an de închisoare pentru profanare de mormite. Decizia Tribunalului Argeş nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Piteşti.

Pe lângă condamnarea la închisoare, magistraţii au mai decis că fostul poliţist Cristian Cioacă trebuie să plătească şi despăgubiri în valoare totală de 250.000 de euro, după cum urmează: 100.000 pentru părinţii Elodiei, 100.000 pentru fiul Elodiei, Patrick, şi 50.000 pentru fratele Elodiei, Robert Ghinescu.

Potrivit avocatei familiei Elodiei Ghinescu, Crina Radu, pedeapsa lui Cristian Cioacă trebuia să fie "mult mai dură". "Au trecut 6 ani de la acel moment, iar pentru faptul că a tranşat cadavrul şi l-a făcut să dispară, pentru faptul că copilul va creşte şi nu va afla niciodată, nu va putea să ducă o floare la mormântul mamei merita măcar 25 de ani. De aceea am apreciat că ar trebui să execute închisopare pe viaţă. 22 de ani este prea puţin, este un om tânăr, puternic şi va putea să beneficieze de o punere în libertate mai curând. Dar lupta nu s-a terminat, probabil vom ajunge la Înalta Curte", a spus avocata.

Procurorul a cerut o pedeapsă pe viaţă, însă magistraţii au decis să îl condamne la doar 21 de ani, transmite corespondentul România TV.

Mama Elodiei, Emilia Ghinescu, este de părere, însă, că pedeapsa este mult prea mică. "Mi-a batjocorit copilul. După ce l-a omorât, a batjocorit-o. Cum poţi să faci aşa ceva? Cum poate să dea ochii cu copilul lui? Trebuie să îi dea mai mult, să fie condamnat pe viaţă. Ea nu a fost găsită pentru că a distrus-o, cred că şi oasele, ce a mai rămas. A distrus-o împreună cu familia", a declarat mama Elodiei la România TV. Aceasta a mai precizat că familia Elodiei nu este mulţumită de rezultat şi o să se sfătuiască cu avocatul pentru demersurile următoare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și