Ronaldo, ├«n v├órst─â de 35 ani, a c├ó┼čtigat anul trecut suma brut─â de 105 milioane de dolari ├«n perioada 1 iunie 2019 - 1 iunie 2020, fiind al treilea sportiv din istorie care ajunge miliardar ├«nainte de retragerea din activitate, dup─â juc─âtorul de golf Tiger Woods, care a reu┼čit aceast─â performan┼ú─â ├«n 2009, ┼či boxerul Floyd Mayweather, ├«n 2017.

Portughezul este ├«ns─â primul care reu┼če┼čte s─â ating─â aceast─â barier─â ├«ntr-un sport de echip─â, dup─â ce a adunat 650 milioane de dolari din salarii, pe parcursul celor 17 ani ca profesionist, ┼či este de a┼čteptat s─â ajung─â la 765 milioane dolari din salarii, gra┼úie actualul s─âu contract cu Juventus, care se ├«ncheie ├«n 2022, subliniaz─â Forbes. Restul banilor aduna┼úi de Ronaldo provin din contracte publicitare ┼či alte activit─â┼úi.

Marele s─âu rival, argentinianul Lionel Messi (FC Barcelona), care ┼či-a ├«nceput cariera cu trei ani mai t├órziu dec├ót Cristiano Ronaldo, a str├óns p├ón─â acum 605 milioane de dolari din salarii, ├«ncep├ónd din 2005, ├«n timp ce legendarul fotbalist englez David Beckham ┼či-a ├«ncheiat activitatea de juc─âtor cu c├ó┼čtiguri totale de 500 milioane dolari, din care doar jum─âtate proveneau din salarii.

Cristiano Ronaldo c├ó┼čtig─âtorul a cinci Baloane de Aur, este cea mai urm─ârit─â personalitate de pe re┼úeaua de socializare Instagram, unde are 222 milioane de fani.

Forbes subliniaz─â, totodat─â, c─â cel mai bine pl─âtit sportiv din lume este tenismanul elve┼úian Roger Federer (106,3 milioane dolari), urmat de fotbali┼čtii Cristiano Ronaldo (105 milioane) ┼či Lionel Messi (104 milioane), ├«n timp ce juc─âtoarea japonez─â de tenis Naomi Osaka a realizat propriul ei record, devenind sportiva din lume cu cea mai mare sum─â str├óns─â ├«ntr-un singur an (37 milioane dolari).

Citește și

loading...