Ronaldo a primit trofeul "Quina de Oro" din mâinile selecționerului lusitan Fernando Santos, după ce a reușit să-i devanseze pe fundașul Pepe, colegul său de la Real Madrid, și pe portarul Rui Patricio (Sporting Lisabona), în cadrul anchetei organizate de Federația portugheză de fotbal.

"Așa cum am mai spus, 2016 a fost un an de vis pentru mine la nivel personal, precum și la nivel colectiv. Liga Campionilor, câștigată cu Real Madrid, a fost foarte importantă, însă cred că cireașa de pe tort a fost, fără îndoială, titlul european (cucerit cu naționala Portugaliei la EURO 2016 — n.red.)', a declarat Ronaldo după ce a intrat în posesia premierului.

În vârstă de 32 ani, atacantul originar din Madeira, a asigurat că a fost ceva "foarte special" să devină campion al Europei cu echipa țării sale, deoarece era singurul trofeu care îi lipsea și a ținut, totodată, să le mulțumească portughezilor pentru încrederea pe care au avut-o în selecționată.

Cristiano Ronaldo avea deja în vitrină trofeul "Quina de Oro" rezervat celui mai bun jucător portughez din istorie, pe care l-a primit în urmă cu doi ani, cu ocazia unei gale similare, la prima ediție a acestor premii, când Federația lusitană și-a sărbătorit centenarul

Anul 2016 a fost unul deosebit pentru atacantul portughez, care a intrat în posesia trofeelor Balonul de Aur și The Best, acordate de France Football, respectiv FIFA, celui mai bun fotbalist al lumii. Ronaldo a marcat 55 de goluri pe parcursul anului trecut (42 pentru Real Madrid și 13 pentru naționala Portugaliei), câștigând Liga Campionilor, Supercupa Europei și Campionatul Mondial al cluburilor, alături de gruparea madrilenă, pe lângă titlul continental obținut cu naționala țării sale.

Selecționerul Fernando Santos a fost desemnat, la rândul său cel mai bun antrenor al anului în Portugalia, fiindu-i atribuit totodată și trofeul "Prestigio", pentru victoria de la EURO 2016, în timp ce Renato Sanches, tânărul mijlocaș al echipei Bayern Munchen, a fost primit trofeul rezervat revelației anului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și