Chiar şi aşa, Isărescu nu a reuşit să-l depăşească pe Nicolae Dănilă, cel mai bogat bancher din România, care a avut în 2012 o avere de 21 milioane de euro.

Într-un singur an, averea lui Nicolae Dănilă - fostul preşedinte al BCR şi actualmente membru în consiliul Băncii Naţionale - a crescut cu 3.000.000 de euro. Banii provin din aprecierea acţiunilor Erste Group, dobânzi, salarii, dividende şi chirii. Restul de 18 milioane de euro îi deţine în conturi, depozite, acţiuni, fonduri de investiţii şi titluri de stat.

Dănilă are mai multe locuinţe şi terenuri: trei apartamente şi o casă în Capitală, un apartament în Năvodari şi o casă de vacanţă în Snagov. În declaraţia de avere mai apar trei terenuri intravilane şi două agricole.

Spre comparaţie, averea guvernatorului BNR Mugur Isărescu se cifrează doar la câteva milioane de euro. Isărescu are depozite în valoare totală de 160.000 de euro şi bijuterii şi obiecte de artă în valoare de 126.000 de euro. Salariul de la Banca Naţională este confidenţial, însă Mugur Isărescu mai primeşte 3.800 de lei de la Academia Română şi de la Academia de Studii Economice, unde este profesor.

Faţă de anul trecut, guvernatorul şi-a mai completat averea cu un apartament în valoare de 300.000 de euro, achiziţionat în Capitală. Locuinţa a fost cumpărată din economiile guvernatorului, dar şi dintr-un credit de 155.000 de euro, contractat în ianuarie 2012. Împrumutul este pe doi ani, iar guvernatorul plăteşte lunar o rată de 5.000 de euro, potrivit calculelor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet