Garda de Mediu Maramureș a fost astăzi la Sighet pentru a vedea dacă se respectă decizia instanței de judecată. Marcela Chindriș, comisar-șef al Gărzii de Mediu Maramureș, spune că decizia instanței este respectată, iar acum toată lumea așteaptă o soluție din partea Consiliului Județean.

În tot acest timp oamenii răman cu gunoiul neridicat la porți acum, în ajun de Crăciun.

Contactați telefonic de către Sighet 247, reprezentanții Herodot Grup SRL, au anunțat că începând de astăzi, 22 decembrie a.c., nu se va mai ridica gunoiul menajer din cartierele de case din Sighet. Sighetenii care locuiesc la case sunt rugați să nu mai scoată gunoiul la poartă, pentru că nu se va mai ridica. Aceștia sunt rugați să îl depoziteze în curte până când acesta va putea fi ridicat din nou.

Se va ridica în continuare gunoiul din cartierele de blocuri, însă nu se știe pentru cât timp.

Contactat telefonic, primarul municipiului Sighet, Vasile Moldovan, a declarat pentru Sighet 247 că a solicitat Comitetului județean pentru situații de urgență să decreteze stare de urgență în întreg Maramureșul Istoric pentru a se putea depozita gunoiul în continuare în partea de nord a judetului. În acest sens primarul va depune un studiu de impact asupra sănătății populației și a afectării mediului înconjurător.

La nivel judetean și local se caută soluții pentru a se putea ridica gunoiul menajer din Sighet și Maramureșul Istoric. Se au în vedere mai multe opțiuni privind depozitarea gunoiului: la groapa temporară de la Satu Nou (lângă Baia Mare), Oradea sau în alte locații.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și