Toate cluburile care au echipe în primul eșalon al baschetului românesc au obligația de a participa și în LNBM 3X3, în caz contrar urmând să fie amendate și depunctate în ediția 2019- 2020 a campionatului.

La startul competiției s-au aliniat 26 de echipe, împărțite în șase grupe. CSM Sighetu Marmației a jucat în grupa D, alături de Universitatea BT Cluj-Napoca și CSU Pitești. Lotul echipei CSM Sighetu Marmației a fost format din Mihaly Kratz, Ciprian Albu, Rareș Ardelean și Henrique Simionca.

Rezultate înregistrate în grupa D: CSU Pitești – CSM Sighetu Marmației 22-13, U BT Cluj-Napoca – CSM Sighetu Marmației 19-3 și CSU Pitești – U BT Cluj-Napoca 20-18. Pe primul loc s-a clasat CSU Pitești, formația argeșeană fiind urmată în clasament de U BT Cluj-Napoca și CSM Sighetu Marmației.

Echipa sigheteană a avut ghinionul să evolueze în cea mai dificilă grupă a competiției, afirmație susținută de faptul că cele două adversare au ajuns în semifinale, iar CSU Pitești a disputat finala competiției.

Rezultatele ultimelor meciuri: semifinale – Vrbas (Serbia) – Universitatea BT Cluj-Napoca 21-11 și CSU Pitești – Babeș Cluj-Napoca 15-10; finala – Vrbas – CSU Pitești 22-11.

Pe lângă etapa de la Cluj-Napoca, Liga Națională de Baschet Masculin 3×3 mai programează în continuare trei turnee. Acestea se vor desfășura în Bacău (6-7 iulie), Iași (13-14 iulie) și Ploiești (20-21iulie).

Baschetul 3×3 va fi prezent, în premieră, în programul Jocurilor Olimpice 2020, care se vor desfășura la Tokyo (Japonia).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet