Cei cinci noi jucători care vor evolua în echipa "zimbrilor" sunt neozeelandezul Adrian Daniel Brooks, australianul Bernardo Giorgio Phillips, precum și românii Răzvan Ailenei, Paul Ailenei și Domițian Mureșean, toți maramureșeni care au revenit în Baia Mare.

"Am avut o perioadă de transferuri extrem de scurtă care se încheie luni și în acest moment putem să prezentăm jucătorii, în număr de cinci, care au fost solicitați de antrenori. Noi am pornit discuțiile de mult timp cu ei, am și semnat contractele, însă n-am putut să facem publice toate detaliile până când nu sunt înregistrați și legitimați la Baia Mare. Jucătorii sunt de ieri (joi, n. red.) oficial ai echipei din Baia Mare, niște jucători la care noi am ținut foarte mult să-i avem la echipă și reprezintă doleanțele antrenorilor noștri pe posturile pe care ei au considerat că e nevoie de întăriri", a spus președintele CSM Știința Baia Mare, Călin Matei, care ocupă și funcția de vicepreședinte al Federației Române de Rugby.

"Răzvan și Paul Ailenei au făcut junioratul în Baia Mare și au terminat facultatea la Cluj, ei din ianuarie sunt jucătorii noștri, dar numai acum am putut să-i anunțăm oficial. Sunt jucători de mare perspectivă pentru echipa noastră și sunt convins că vor confirma valoarea; de obicei rar ne înșelăm atât la jucătorii străini, cât și la cei români în privința calităților. Aceștia au evoluat la CSS Siromex, au făcut studiile la Cluj, apoi sau reîntors în Baia Mare. Un alt jucător produs de CSM Știința Baia Mare este Domițian Mureșean, 19 ani neîmpliniți, care a fost împrumutat la Metrorex București și acum s-a reîntors acasă. Mai avem un jucător luat de la CSS Siromex, Pali, care și-a luat acum "bacul" și se află într-o scurtă vacanță. (...) Jucătorii veniți din emisfera sudică vor avea o perioadă scurtă de acomodare, știm că e foarte greu, că au venit de puțin timp, iar noi de sâmbătă într-o săptămână începem "dansul". Sperăm într-o acomodare cât mai rapidă", a mai spus Călin Matei.

Antrenorul formației CSM Știința Baia Mare, Eugen Apjok, a subliniat că echipa se află într-o formă excelentă și motivată de a câștiga campionatul.

"Cât privește programul echipei, am reluat pregătirile în data de 30 iunie, am avut o vacanță scurtă de care au beneficiat toți jucătorii; până în momentul de față suntem în grafic și cu obiectivul. Pregătirile ni le-am continuat în Baia Mare, iar duminică vom urca la Cheile Grădiștei (Brașov), de unde ne vom deplasa la București pentru etapa cu Steaua. Am lucrat mai mult pe partea tehnico-tactică și am încercat să menținem și pregătirea fizică în parametrii normali. Sunt convins că băieții n-au pierdut foarte multe în cele două săptămâni de pauză și au revenit cu forțe proaspete în urma scurtei vacanțe, dar și foarte determinați pentru a ne îndeplini obiectivul pe care-l avem. Odată cu aceste transferuri ne acoperim posturile unde ne considerăm deficitari, dar acum putem spune că avem o concurență acerbă pe fiecare post și putem că pe unele posturi sunt și câte trei jucători, sper să se mențină așa și să fac alegerile cele mai bune înainte de meciuri", a declarat antrenorul echipei CSM Știința Baia Mare, Eugen Apjok.

De altfel, președintele "zimbrilor" a subliniat că ținta principală este terminarea campionatului pe primul loc.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

CJ Maramure?

Instructor auto-moto Sighet

Asociatia MUZICANDO - Sus?ine?i educa?ia prin joc!