Proiectul asociației a beneficiat de o finanțare în sumă de 67.420 de euro, în cadrul Fondului ONG din România.

"Teritoriul geografic delimitat de văile râurilor Mara, Cosău și Rezervația Creasta Cocoșului, a dobândit statutul de destinație eco-turistică, una dintre primele două destinații de acest fel recunoscute în România. Un statut odată dobândit trebuie să fie întreținut, dezvoltat, conservat (...), cred că e un proiect menit să convingă că destinația din Munții Gutâi și satele învecinate este locul potrivit pentru turismul durabil, nepoluant", a declarat vineri, pentru AGERPRES, președintele Asociației Eco Logic, Edith Pop.

Președinta asociației a spus că anual se observă o creștere substanțială a numărului de turiști care doresc să cunoască natura într-un mod mult mai accesibil folosind diverse mijloace de transport printre care se află și bicicleta.

"Constatăm o creștere a numărului de turiști, îndeosebi tineri care folosind bicicleta, pedalând, vor să se simtă mai aproape de natură, iar proiectul nostru vine tocmai în întâmpinarea acestui gen de turism. Apoi, proiectul nostru încearcă să-i sensibilizeze pe proprietarii pensiunilor agroturistice despre resursele deosebite oferite de cicloturism, astfel zona devine și mai căutată de cei care aleg destinații de vacanță mai puțin cunoscute, dar fascinante prin peisaj și geografia locului", a spus Edith Pop.

Aceasta a mai precizat că până la jumătatea anului viitor vor fi marcate traseele turistice, vor fi create puncte de închiriere a bicicletelor, pensiunile urmând a fi dotate cu echipament specific cicloturismului, suporturi de parcare de biciclete, materiale de promovare tipărite și aplicații pentru telefoane mobile cu hartă pentru obiective turistice.

Proiectul a fost prezentat în cadrul unui seminar proprietarilor de pensiuni rurale, primăriilor, agențiilor de turism și asociații care activează în turism.

Recent, primăria din localitatea Ocna Șugtag și Prefectura Maramureș au lansat demersuri spre Guvern și Ministerul Economiei în a sista construcția unor micro-hidrocentrale pe cursul de apă Mara, zonă inclusă în proiectul cicloturistic inițiat de asociația Eco Logic.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet