Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș a anunțat că procurorii au dispus, la data de 12.03.2020, punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului CCM pentru săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal şi omor calificat.

„În cauză s-a reţinut că la data de 05.03.2020, inculpatul CCM împreună cu victima TCA s-au deplasat cu un autovehicul în municipiul Satu Mare şi în împrejurimi. Pe parcursul acestor deplasări, inculpatul a exercitat acte de constrângere psihică asupra victimei lipsind-o de libertate. În noaptea de 5/6 martie 2020, în apropierea lcoalităţii Dorolţ, din judeţul Satu Mare, prin aceleaşi mijloace de constrângere, inculpatul a condus victima pe un câmp arat, unde a exercitat asupra ei acte de violenţă fizică, lovind-o cu pumnii şi cu obiecte contondente, iar apoi, inculpatul a suprimat viaţa victimei înnecând-o în apa unui şanţ. În vederea ascunderii urmelor infracţiunii inculpatul a îngropat pe câmp cadavrul victimei, telefoanele acesteia şi alte mijloace de probă. Ulterior, la data de 08.03.2020 inculpatul a încercat să părăsească ţara, fiind depistat la punctul de trecere a frontierei Petea şi predat organelor de poliţie”, precizează Parchetul.

Autoritățile anunță că pe parcursul urmăririi penale inculpatul a fost expertizat din punct de vedere psihiatric constatându-se că a avut discernământul păstrat la momentul săvârşirii infracţiunii.

În 12 martie inculpatul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi dus în fața instanței cu propunerea de arestare preventivă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și