Puterea exemplului.

Părinții sunt model pentru copiii lor și obiceiurile sănătoase sunt foarte ușor de integrat în viața acestora, dacă ele sunt deja prezente în casă.
Cumpărați și mâncați doar alimente sănătoase, respectați orele de masă și de somn și faceți cât mai multă mișcare. Aceștia sunt cei mai importanți pași pentru a crește un copil sănătos.

Transformați mesele în momente frumoase petrecute împreună.

Dacă copiilor nu le plac anumite legume sau fructe, nu îi obligați să le mănânce. Includeți-le în alimentație sub o altă formă sau gătiți împreună. Chiar dacă este ceva nou, dacă este un produs preparat de ei, vor fi curioși să-l încerce. Schimbați zilnic meniul, încercați rețete noi și oferiți-le porții mici de dulciuri la final de săptămână sau la ocazii speciale.

Evitați dietele stricte și mențineți o relație pozitivă cu mâncarea. Nu folosiți mâncarea ca recompensă. Înlocuiți-o cu diplome, abțibilduri sau cu o poză personalizată.

Includeți o activitate sportivă în familie, ca parte din rutina zilnică.

Ieșiți cu bicicletele, jucați-vă afară și încercați să reduceți cât mai mult timpul petrecut în fața ecranelor.

Fiți o familie activă, alegeți de fiecare dată să mergeți pe jos în loc să luați mașina sau să urcați pe scări în loc să luați liftul. Dacă vă face plăcere, înscrieți-vă la competiții sportive pentru întreaga familie.
Alegeți împreună echipamentul pentru activitățile sportive. Brandul New Balance are foarte multe modele potrivite pentru întreaga familie.

Mergeți în drumeții ori de câte ori aveți ocazia și în concediu alegeți o variantă care să cuprindă cât mai multe activități. Vizitați, înotați, jucați-vă, alergați, învățați împreună un sport nou. Optați de fiecare dată pentru o vacanță activă.

Dansați împreună ori de câte ori aveți ocazia, râdeți cât mai mult și bucurați-vă de fiecare anotimp. Indiferent de vreme, ieșiți afară si descoperiți frumusețea fiecărui sezon.

Citiți împreună începând din primii ani de viață.

Copiii devin curioși și vor descoperi împreună cu voi universul magic al cărților. Își vor dezvolta imaginația și vocabularul mult mai ușor. Cititul ne ajută să ne păstrăm mintea sănătoasă și ageră. Stabiliți o oră de citit în fiecare zi, organizați un club de lectură și împărtășiți impresii despre cărți ori de câte ori aveți ocazia.

Oferiți-le șansa să aleagă ceea ce vor.

Fie că vorbim despre mâncare, îmbrăcăminte, incaltaminte copii, cărți, jocuri sau activități, oferiți-le cel puțin două variante din care ei să poată alege. Vor deveni mai încrezători și vor învăța să ia decizii. În viitor vor putea alege singuri ceea ce este mai bine pentru ei.

Cu pași mici, perseverență și multă dragoste, copiii vor deveni adulți încrezători, cu obiceiuri sănătoase.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și