Povestea instalaţiei de Crăciun a început la New York, acum aproape 140 de ani.

Edward Hibberd Johnson, un inventator american, a folosit pentru prima dată becurile la împodobirea propriului său brad, în anul 1882.

Edward Hibberd Johnson era un prieten apropiat de-ai lui Thomas Edison, inventatorul becului, iar în acea vreme ocupa funcţia de vicepreşedinte al companiei Edison Electric Light din New York.

Pe 22 decembrie 1882, Edward Hibberd Johnson a realizat o instalaţie improvizată cu 80 de becuri roşii, albe şi albastre, de mărimea unei nuci. Inventatorul a montat cu mândrie instalaţia în casa sa de pe Fifth Avenue, New York, dar presa vremii a ignorat ştirea, văzând-o mai mult ca o reclamă pentru firma unde lucra.

Totuşi, ziarul Detroit a publicat un articol despre invenţia lui, iar acest lucru a făcut ca Edward Hibberd Johnson să rămână în istorie drept Părintele instalaţiei de Crăciun.

Câţiva ani mai târziu, instalaţiile electrice de Crăciun începuseră să se fabrice din ce în ce mai mult, însă erau prea scumpe pentru persoanele cu venituri medii. Becurile de Crăciun au reuşit să înlocuiască lumânările, folosite până atunci la decorarea brazilor, abia începând cu anul 1930.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet