Fluctuatiile de temperatura au un efect negativ asupra organismului uman, sunt de parere specialistii de la Institutul National al Sanatatii din Statele Unite ale Americii. Potrivit acestora, scaderea sau cresterea brusca a temperaturii afecteaza metabolismul, iar riscul aparitiei astmului, afectiunilor pulmonare si celor respiratorii, alergiilor, depresiei si problemelor de nutritie este destul de ridicat. Aceste studii au aratat ca organismul uman a inceput sa isi piarda capacitatea de adaptare la fluctuatiile de temperatura, iar atunci cand corpul este slabit, repercusiu­nile asupra sanatatii pot fi destul de grave.

De asemenea, aceste fluctuatii pot duce si la agravarea afectiunilor cardiovasculare. Astfel, o persoana care sufera de hipertensiune arteriala, afectiune ce poate fi tinuta sub control, risca sa faca un atac de cord. Una dintre explicatii ar fi ca aceste schimbari climatice interactioneaza cu medicamentele prescrise pacientilor hipertensivi. Printre persoanele cele mai afectate de schimbarile bruste de temperatura se numara fumatorii.

In momentul in care organismul este fortat sa treaca brusc de la o temperatura de peste 35° C la mai putin, de 17° C, acesta este slabit instantaneu. Explicatia este ca incearca sa faca fata acestei treceri, fiind confruntat cu umezeala si frigul. Sistemul imunitar slabeste, iar organismul devine vulnerabil in fata virozelor, scrie portalul farmaciata.ro. Totodata, prezenta polipilor nazali, alergiilor, care afecteaza mucoasa nazala si a stresului prelungit cresc riscul producerii virozelor.

In momentul in care vremea se raceste brusc, foarte multe persoane se confrunta cu ameteli si dureri de cap. Exista multi oameni care acuza o stare de oboseala acuta, o astenie fizica si psihica, o stare de somnolenta continua si chiar depresie, cu toate ca se odihnesc corespunzator. Din acest motiv, este bine sa ajutam sistemul imunitar consumand, pe de o parte, multe legume si fructe, deoarece contin vitamine si minerale, iar pe de alta parte, suplimente nutritive. Astfel, putem preveni afectiunile provocate de aceste oscilatii de temperatura.

Citește și

loading...