Selfie-urile au ajuns au ajuns să fie o nevoie zilnică pentru unii. Cei care îşi fac singuri fotografii le postează pe reţele de socializare ca să îşi dovedească singuri că sunt „aşa cum trebuie”, altfel spus, în rând cu majoritatea, spun psihologii. Au un program de la care nu se abat:

-Aproape în fiecare zi. Cred că a devenit o obişnuinţă.

-Dacă ar fi să mă gândesc la copii, pentru încrederea lor în sine. Probabil cu cât mai multe like-uri au, cu atât se simt ei mai ok şi mai importanţi, iar pentru noi ca adulţi pentru distracţie şi tot pentru amuzamentul lor.

Tinerii postează cel mai mult pentru că simt nevoia sa arate şi altora ce fac, cum se îmbracă sau pe unde se plimbă. Graniţa dintre selfieurile pentru distracţie şi cele generate de o dependenţă este însă foarte fină, avertizează medicii.

Keren Rosner, psiholog: Este un comportament repetitiv, exagerat, care de multe ori întrerupe lucruri importante.

Nevoia unora de a strânge cât mai multe aprecieri pentru o fotografie pe care şi-o fac singuri este de fapt un strigăt de ajutor, explică psihologii.

Keren Rosner, psiholog: Încercăm să primim confirmarea celorlalţi că ceea ce am postat este interesant, că ceea ce am făcut atrage atenţia şi că suntem apreciaţi.

Chiar şi copiii pierd vremea pe Facebook şi Twitter. Într-un studiu făcut de organizaţia Salvaţi Copiii, aproape toate fetele şi băieţii care au răspuns întrebărilor au spus că au cont de Facebook, iar peste 80 la sută dintre ei, pe Instagram.

Citește și

loading...