Decizia a fost luată de stafful liberal de campanie, împreună cu șeful statului, după ce în prealabil s-au făcut niște focus-grupuri prin care s-a cerut părerea electoratului.

„Președintele României nu are ce să caute la o dezbatere cu un candidat care a făcut absolut tot ce i-a stat în putință să distrugă România, tot ceea ce a însemnat stat de drept în România, care a încercat să oprească România din drumul european. Va fi la dezbateri din stradă, va fi în fața oamenilor, doar că nu are ce să discute cu această doamnă și cu acest partid până când nu se va reforma cu adevărat. Deci, Klaus Iohannis, am luat decizia în această seară, împreună cu domnia sa, cu stafful de campanie, NU va participa la o dezbatere electorală cu candidata PSD Viorica Dăncilă, pentru că doamna Dăncilă a refuzat când era premier discuțiile cu președintele pe teme importante. (...) A ales să se comporte ca un elev care chiulește fără să-i pese de consecințe”, a declarat Rareș Bogdan la Digi24.

„Noi acționăm foarte profesionist și lucrăm cu trei institute de sondare. Am făcut deja focus-grupuri, astăzi, și am văzut răspunsurile. Peste 70 la sută dintre votanți ne spun: ce să vorbească cu Viorica Dăncilă Klaus Iohannis? Viorica Dăncilă și-a arătat măsura incompetenței. Noi nu putem să facem abstracție de persoana Viorica Dăncilă, cea care timp de doi ani și-a desconsiderat funcția, a desconsiderat limba română și cetățenii”, a explicat Rareș Bogdan.

El a recunoscut însă că decizia ca Iohannis să nu participe la o dezbatere cu Dăncilă s-ar menține, chiar dacă un sondaj de opinie, făcut la nivel național, profesionist, ar arăta ca alegătorii cer contrariul.

Citește mai mult pe Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și