Câteva pete de sos aici sau câteva boabe de orez acolo, lăsate pe el timp de săptămâni sau chiar luni, îl pot face să arate ca un câmp de luptă pentru gătitul meselor. Curățenia este un aspect imperativ atunci când vine vorba de gătit și puteți începe întotdeauna prin a vă păstra aragazul curat.

Un aragaz Whirlpool curat nu numai că ajută la limitarea creșterii bacteriilor, dar pune în lumină și obiceiul nostru de curățenie. Ne motivează și ne inspiră să ne aventurăm în posibilități infinite de a găti acele mese delicioase zi de zi.

Acum, să vedem câțiva pași simpli și rapizi pentru a vă menține curat acel aragaz Whirlpool.

Un aragaz pe gaz necesită curățarea următoarelor elemente:

● Grătarele arzătorului - Suportul (de obicei detașabil) pe care sunt așezate vasele pentru gătit.
● Capacele arzătorului - Acestea sunt plasate pe arzător pentru a face să circule flăcările în mod uniform în tot arzătorul.
● Capetele arzătorului - Acestea sunt atașate la aragazul cu gaz. Acestea oferă un loc pentru aprinderea focului.
● Suprafața aragazului cu gaz - Platforma pentru toate piesele aragazului cu gaz.

Pasul 1: Începeți cu elementele de bază

Înainte de a intra pe câmpul de luptă pentru a lupta împotriva murdăriei și a grăsimii de pe aragazul dumneavoastră, este vital să opriți butoanele de gaz și alimentarea principală. Lăsați arzătoarele să se răcească complet și verificați manualul producătorului înainte de a folosi orice agent de curățare.

Pasul 2: Fiți pregătit cu o soluție de curățare

În funcție de murdăria acumulată pe aragazul dumneavoastră pe gaz, puteți pregăti soluția de curățare. Nu trebuie să transpirați prea mult, dacă este vorba doar de un strat de murdărie care este ușor de curățat cu puțină apă cu detergent și un burete. Dar dacă murdăria este o acumulare de câteva luni, atunci tot ce trebuie să faceți este să vă împrieteniți cu niște oțet și bicarbonat de sodiu. Aceste două ingrediente sunt extrem de utile atunci când vine vorba de curățarea oricărui aparat.

Pasul 3: Începeți cu grătarele și capacele arzătorului

Ridicați grătarele arzătorului de pe acel aragaz Whirlpool și capacele de pe arzător. Puneți-le într-o chiuvetă care este umplută cu apă și detergent lichid. În funcție de mărimea și numărul grătarelor și capacelor, faceți această activitate în loturi. Folosiți un burete pentru a curăța bine grătarele și capacele. Clătiți și repetați dacă este necesar. Vă puteți da seama cu ușurință dacă grătarele și capacele sunt curățate dacă nu sunt lipicioase la atingere.

Dacă grătarele și capacele arzătorului tot nu sunt curățate după prima spălare, încercați să folosiți soluția minune. Nu trebuie decât să aplicați pasta pe grătare și capace. Lăsați-o să se odihnească timp de minimum 20 de minute. Spălați-le cu un burete cu detergent și puțină presiune. Evitați să folosiți un burete de frecat vasele de metal, deoarece acesta poate eroda stratul de acoperire, dacă există, de pe grătare/capace.

Uscați complet grătarele și capacele arzătorului cu o cârpă super-absorbantă înainte de a le fixa din nou pe acel aragaz Whirlpool.

Pasul 4: Curățați cu grijă capetele arzătorului

Curățarea capului arzătorului poate fi un pic mai complicată dacă nu ați acordat atenție grăsimii acumulate pe el în timp. Folosiți întotdeauna o cârpă umedă (cu apa aproape complet stoarsă din ea) în timp ce curățați capetele arzătorului. Prea multă umezeală va duce la întârzierea aprinderii arzătorului.

Folosiți un obiect ascuțit alungit, cum ar fi un ac de siguranță, un ac sau o agrafă de hârtie desfăcută, pentru a curăța orificiile arzătorului. Aceasta este zona din care iese gazul și poate fi înfundată cu resturi formate în timpul gătitului. Asigurați-vă că ajungeți la fiecare colțișor și colț al găurilor și crestăturilor arzătorului în timp ce curățați resturile.

Curățați încă o dată capetele arzătorului cu o cârpă umedă înmuiată în puțin oțet pentru a îndepărta orice grăsime ascunsă în aragaze.

Pasul 5: Atingerea finală: Curățarea suprafeței aragazului

Ultimul pas pentru a obține un aragaz Whirlpool perfect sprinten și curat. Ștergeți suprafața aragazului cu gaz cu o cârpă umedă și adunați toate particulele de mâncare rămase pe ea.

Cu un burete înmuiat în apă cu detergent, ștergeți suprafața pentru a îndepărta eventualele pete. În cazul în care suprafața aragazului dumneavoastră are mult mai multă igrasie decât era de așteptat, încercați să aplicați pasta minune pe întreaga suprafață și lăsați-o să stea pe ea minimum 15 minute.

Frecați ușor pasta de pe suprafață cu buretele cu săpun. Ștergeți totul cu o cârpă umedă pentru a îndepărta excesul de detergent, dacă există. Lăsați suprafața să se usuce pentru o perioadă de timp. Cu ajutorul unui prosop curat, uscați complet suprafața aragazului, fixați capacele arzătorului și grătarele înapoi în pozițiile lor. Iată! Aragazul dumneavoastră este gata să fie folosit din nou.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și