Asociația germana pentru industria tehnologică Bitkom a făcut publice câteva sfaturi pentru evitarea acestor neplăceri.

Crampele cauzate de scrierea pe tastatura computerului sau tenosinovita (inflamație a tecilor conjunctive care învelesc tendoanele) poate fi o consecință a folosirii în exces a degetului mare la scriere pe un dispozitiv mobil. Evitați acest lucru prin tastarea cu toate degetele, nu doar cu degetul mare. În plus, trebuie evitată și tastarea prea rapidă, recomandă Bitkom.

O alta problema este cea a durerilor de gât cauzate de încordarea pentru a vedea textul, în timpul tastării pe micile ecrane ale notebook-urilor și tabletelor. Evitați acest lucru prin obținerea unei tastaturi și mouse externe și, eventual, chiar a unui monitor de utilizat atunci când nu sunteți pe drum, mai notează DPA.

Folosirea mouse-ului poate duce la probleme la nivelul brațului, dacă în spațiul de lucru nu este stabilit totul în mod corespunzător. Cel mai bine este să stați astfel încât coapsa și tibia, precum și brațul și antebrațul să fie poziționate în unghiuri drepte. În același timp, mouse-ul și tastatura ar trebui să fie la același nivel cu coatele și palmele, mai recomandă Bitkon, citat de DPA.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet