A fi eficace înseamnă a atinge obiectivele. A fi eficient înseamnă a face asta cu resurse minime. Este o diferență foarte evidentă și există nenumărate modalități de a fi eficace, dar ineficient.

Încălzirea casei – cum să o faceți eficient?

Există numeroase opțiuni disponibile pentru răcirea și încălzirea casei. Căldura vine cu electricitate sau combustibil, cum ar fi gazul sau peleții, și există multe discuții despre ce funcționează cel mai bine pentru încălzire. În schimb, există mai puține alternative pentru răcirea casei: fie aer condiționat, fie sisteme pasive precum copertine și construcții bioclimatice (geotermale).

Geotermală: energie din pământ

Mecanismul geotermal este destul de simplu, deși instalarea acestor sisteme este destul de costisitoare, implică lucrări de construcție majore și nu este potrivită pentru toate locuințele. Ideea este să tragem o temperatură stabilă din subteran, unde există o temperatură constantă aproape de 15ºC. Conductele sunt folosite pentru a capta această energie.

Vara, 15 °C este rece în comparație cu temperatura exterioară, așa că este folosit pentru a menține casa rece. Sunt pompate diferite gaze sau lichide care se răcesc sub picioarele noastre și sunt încălzite de aerul din casa noastră pe măsură ce se ridică. Opusul se întâmplă în timpul iernii, iar sistemul este adesea susținut de o pompă de căldură care ajută la creșterea temperaturii de la 15ºC cu un compresor. Diferitele componente electrice vă pot ajuta să vă eficientizați sistemele de menținere a temperaturii în casă.

Sistemele geotermale sunt printre cele mai eficace și mai eficiente modalități de încălzire și răcire a locuinței, în special atunci când sunt utilizate cu încălzire prin pardoseală și sisteme pasive susținute de pompe de căldură. Folosind un senzor temperatură eficient vă asigurați că aveți control total asupra temperaturii din locuință.

Însă aceste sisteme necesită lucrări majore de construcție pentru a construi o fântână sub casă. Acest lucru este foarte costisitor și va dura mult timp pentru a se plăti singur. Defecțiunile sunt costisitoare de remediat. În plus, nu toate casele sunt candidate pentru puțuri verticale din cauza infrastructurii publice precum sistemele de canalizare. Căutați mai multe componente electrice de înaltă calitate? Vizitați tme.eu unde puteți alege dintre cele peste 500 000 de produse disponibile.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și